Hogyan működnek a célpontokért járó fejpénzek?

Hogyan működnek a célpontokért járó fejpénzek?

A League of Legends 12. szezonjában bemutatkozott a célpontokért járó fejpénzek rendszere, ezen cikkben a rendszert elemeztük ki.

Az új szezon újdonságai között megismerkedtünk egy olyan rendszerrel, ami a hátrányban lévő csapatot segíti elő. Amennyiben nem feltétlen értenétek, hogyan működik a rendszer, most itt a legjobb alkalom, hiszen bemutatjuk ezt.

Mik azok a célpontokért járó fejpénzek?

A rendszer kifejezetten a vesztésre álló csapat számára jött létre, hogy csökkentsék azon mérkőzéseket számát, ahol már 15 percnél fel akarják adni az összecsapást. Ezen helyzetekre jött létre a célpontok után járó fejpénz.

Több célpont is ad bónusz aranyat, tornyok, Sárkányok, Baron Nashor és a Szurdok Hírnöke. Hasonlóan mint a gyilkosságok után járó mennyiség, akkor jönnek létre ha valamelyik csapat nagyobb előnyre tesz szert, viszont ezen arany mennyiség eloszlik a csapatban lévő játékosok között. 

Négy faktor befolyásolja a bónusz aktiválását: Tapasztalati pont előny, arany előny, Sárkány előny és torony előny. A játék automatikusan kiszámolja a különbségeket a csapatok között és amennyiben megfelelő mennyiségben kialakult hátrányról beszélünk, 15 másodperc múlva láthatjuk is a jelzőket a célpontokon.

Ez eléggé egyszerűen hangzik, viszont fontos megjegyezni azt, hogy mindkét csapat számára láthatóak a jelzők, így van lehetőségük az előnyben lévő csapatoknak is reagálni a célpontok védelmére is. A fejlesztők a tavaly augusztusi blog bejegyzésben megemlítették azt, hogy a rendszer létrehozatalával a cél az volt, hogy lehetőségeket adjanak a csapatoknak izgalmasabb mérkőzésekre, viszont a képességek közötti különbségeket nem szeretnék eltüntetni. 

Számszerüen a fejpénzről

Az alábbi mennyiségeket garantálják a célpont megszerzések:

  • Baron és Ősi Sárkány - 500 arany
  • Sárkány és Szurdok hírnöke - 500 arany
  • Külső Tornyok - 250 arany
  • Belső Tornyok és bázisvédők - 400 arany

Ha a hátrányban játszó csapat, továbbra is csak visszaszorul, a fejpénz mennyiségek akár 60%-al is növekedhetnek és ezen célpontok megszerzésének ideje nő. A Sárkányok és a Baron Nashor is akár 800 aranyat jelenthet, viszont ezek ellenőrizhetővé válnak a TAB menüben.

A célpontokért járó bónusz rendszer még új, számíthatunk még frissítésekre és változtatásokra egyaránt, a játék közösségi is megosztó véleménnyel van a témakör kapcsán. Viszont idővel minden változás és esetlegesen használható stratégia amivel effektívebben térhetünk vissza a mérkőzékbe még terítéken lehet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!