Ezek a legerősebb választások Jinx ellen

Ezek a legerősebb választások Jinx ellen

Az Arcane 2021 novemberi premierje óta a League of Legends hősei, akik a Netflix sorozatban szerepeltek, egyre népszerűbbek – különösen Jinx.

A 12. szezonban Jinxet nem csak azért választották egyik kedvencnek a játékosok, mert szerepelt a sorozatban. A balance változásoknak köszönhetően ismét a játék egyik legerősebb lövészévé vált. Az elmúlt néhány hónapban nőtt a választási aránya mind a Solo Queue, mind a versenyeken egyaránt. Vannak tárgyak, amelyekkel veszélyessé válhat már a játék korai szakaszában, és kivételesen jól scalel a hős late gamere. Jinx hatalmas  pusztítást hajt végre éppen a Summoner's Riftben, ezért összeszedtük nektek a u.gg által titulált legerősebb counter választásokat ellene, hogy ha ellene hozna titeket össze a sors, készen álljatok a megállítására.

Veigar

Veigar magától értetődő választás boton, amikor Jinx elleni küzdelemről van szó. Az alsó ösvénynek képesnek kell lennie szembeszállni Jinx-szel, és erre az Event Horizon (E) képesség tökéletesen alkalmas. Az agresszív support a játék késői szakaszaiban végső képességével, valamint a Sötét Anyagának (W) erejével képesnek kell lennie eltüntetni Jinxet, különösen azért, mert nincs olyan képesség a repertoárjában amellyel kicsúszhatna a ketrecből. Veigar győzelmi aránya jelenleg 53,1 százalék a kék hajú rosszaság ellen.

Ziggs

Veigarhoz hasonlóan Ziggsnek van néhány eszköze, hogy megfékezze Jinx korai agresszióját. A wave clearje már akkor lenyűgöző, amikor eléri a harmadik vagy negyedik szintet. Ziggs számára a laneing fázis nem jelenthet problémát. Késői játékban a nagy sugarú Ultimate és a szép mennyiségű burst sebzés miatt képesnek kell lennie arra, hogy elkapja Jinxet a pozíciójában, és kivegye a harcból. Ziggs jelenleg 52,59 százalékos győzelmi aránynál tart Jinxszel szemben.

Twitch

Twitch, akárcsak Jinx, egy olyan hős, aki a 30 perces határon túl nyúló küzdelmekben válik igazán nagy fenyegetéssé, ennek ellenére remekül fékezi meg őt. A patkány olyan eszközökkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik számára, hogy besurranhasson a back line mögé, és gyorsan kivégezze pillanatok alatt ellenfeleit. Mivel Jinxnek nincsenek eszközei a meneküléshez (ahogy Veigar kapcsán már említettük), ő válik a fő célponttá. Twitch-nek jelenleg 52,18 százalékos győzelmi aránya van ellene.

Zeri

Konfliktus esetén úgy tartja a mondás, hogy  „fight fire with fire”, vagyis „tűz ellen tűzzel harcolunk”.  Ez tökéletesen példája Zeri és Jinx esetének. Kiváló statisztikával büszkélkedhet vele szemben (51,51 százalékos győzelmi arány), és ez egyáltalán nem lehet meglepő. Zeri nagy sebzésével és mobilitásával a Loose Cannon nem veheti fel a versenyt.

Kog’Maw

A Kog’Maw/Jinx matchup egyszerű. A játék korai szakaszában a lehető legpasszívabban kell játszanunk Jinx ellen, és minél több farmot, illetve aranyat bezsebelni. Amint elérjük nagyjából a 30. percet, fordul a kocka, és késznek kell lennünk a bedarálására. Ebben a szakaszban szinte megállíthatatlanná válik már a hernyó, így az egy az egy elleni szituációkban neki kell kijönnie győztesként. Kog’Maw-nak jelenleg 50,68 százalékos győzelmi aránya van Jinxszel szemben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!