FIFA 22: stuttgarti az egyetlen 5 csillagos SM játékos a Bundesligában

FIFA 22: stuttgarti az egyetlen 5 csillagos SM játékos a Bundesligában

Nem a legtechnikásabb bajnokság a német, de ez azért elég érdekes az EA részéről.

Talán soha nem is volt a legtechnikásabb bajnokság a Bundesliga, de nem is ez volt a célja az országnak, mégis a világ egyik legmeghatározóbb ligáját sikerült felépíteniük az elmúlt évszázadban. Az pedig csak hab a tortán, hogy a legtöbb esztendő szimplán arról szól, hogy vajon lesz-e esélye valakinek megfognia a Bayern Münchent vagy már fordulókkal a vége előtt a bajorok emelhetik magasba a salátástálat. Idén sincs ez másként, miután a Bayern 55 pontot gyűjtött eddig és így hattal vezet a második Dortmund előtt, miközben a harmadik helyezett Leverkusen már 14 ponttal van lemaradva.

Viszont a dortmundiaknál van az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetsége, Haaland tényleg egy szinte tökéletes támadó játékos. Magas, gyors, technikás, labdabiztos és elképesztő fizikuma van. Egyesek már most a jelen legnagyobbjai közé sorolják és arról beszélnek a szakértők, hogy Mbappé mellett a következő évtizedet meghatározó labdarúgó válhat belőle. Valljuk be jó úton halad. Rating alapján azonban még a legjobb háromba sem kerülhetne be – pusztán Bundesliágt és a gold verziókat nézve –, hiszen Neuer, Lewandowski és Kimmich is nagyobb értéket kapott 88-nál. Viszont meglepetésre csak három csillagot kapott a Skill Movesra, amiben Lewa egyébként négy csillagos. De még Goretzka, a játék talán legjobb Bundesligása sem jár az öt közelében, őt is csak 3 csillaggal jutalmazták a fejlesztők.

Egy cselezésekre is szakosodott, statisztikai adatokkal foglalkozó oldal szerint a Bundesliga legeredményesebbje egy védő, méghozzá Davies. Ő 3.8 sikeres cselt hajt végre meccsenként és itt alighanem a legegyszerűbb testcsel is számít, tehát nem rögtön egy elasticora kell gondolni. Mögötte Koné, Serdar Coman, Sané és Nkunku következik. Éppen ezért lesz meglepő, hogy egyikük sem érdemelte ki ezek alapján az 5 csillagot. Ki lehet tehát az a személy, aki az egyetlen ilyen statot mondhatja magáénak?

Nem más, mint Silas Katompa Mvumpa, a VfB Stuttgart 23 éves kongói középpályása. A FIFA 22-ben egy 75-ös gold lapja van és jobb szélsőként lehet elsősorban bevetni. 87-es sebessége mellé 61-es passzolást és 80-as cselezést (vagy labdavezetést) kapott. Ha egy kicsit jobban a mélyére ásunk, akkor a 80-as dribblingen belül 84-es az agility és a dribbling mutatója. Bár a gyengébbik lába csak kettőt kapott, mégis öt csillagot véstek a Skill Moves mellé.

Valódi labdarúgást tekintve ebben a szezonban egyébként egy hosszabb sérülés miatt sokáig nem volt bevethető, így csak 9 mérkőzésen lépett pályára, de sem gól, sem gólpassz nem fűződik a neve mellé. A tavalyi évről is a fotmob statjai szerint meccsenként 1.9-es cselmutatója van, miközben 55.8%-ban voltak sikeresek a "mutatványai", ez pedig így a 11. helyre volt neki elegendő. A FIFA 22-ben kevesebb, mint ezer coinból már beszerezhető a kártyája, ha valaki tenne vele egy próbát a virtuális gyepen.

Nem azt vitatjuk, hogy megérdemelte az öt csillagot vagy sem, csak ezen mutatók alapján kicsit fura az EA részéről, hogy mindössze ő kapott ilyen minősítést.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!