Renata Glasc útikalauz stopposoknak

Renata Glasc útikalauz stopposoknak

Cikkünkben leírtak felhasználása remek alapot adhat Renata Glasc megértésében és effektív használatában.

A vegybárónő érkezésével, új játék mechanikai elem is napvilágot látott a szurdokban, ezért a korábbi enchanter támogatókhoz képest, másképp is érdemes játszani vele. Ennek aprópóján összeszedtünk minden olyan információt, ami szükséges lehet az elsajátításához.

Renata Glasc képességei

A felső ösvénytől egészen a lövészekig, Renata-passzívja remekül működik, olyan csapattársakkal, akik alaptámadásokat használnak a sebzés kiosztáshoz. Úgy képzeljük el, mint Kalista W-képességét csak véglegesen. Q-képessége kezdeményezésre és az ellenfél próbálkozásainak megállítására is tökéletes, hiszen az éppen rajtaütő dzsungeleseket eldobhatjuk a másik irányba.

A Mentőöv nevű képessége több módon is maximalizálható, egy szövetséges megmentésére az utolsó pillanatban ami sorsfordító lehet egy-egy csapatharc során, vagy egy nagyobb buffal láthatunk el valakit a harcok kezdetén. Mivel magas visszatöltési idővel rendelkezik, így csak az egyik módot választhatjuk. A legtöbb esetben érdemes lehet a kezdeti kihasználása, mert az extra számok amit nyújtani tud elég lehet arra, hogy elkerüljük a halált vele. 

Az E-képességét fogjuk kezdetlegesen maxolni, hiszen ez a piszkálódó és pajzs nyújtó képessége. Ennek mesteri elsajátításához érdemes csapattársakon keresztül rálőni az ellenfélre, így a hátsó sorokban helyezkedve állunk neki a csapatharcoknak a legeffektívebb használat érdekében. Renata végső képessége, az Ellenséges Kivásárlás egy lassan mozgó hullám, ezért is érdemes nem kapkodni a használatával. Ha módunkban áll párosítsuk tömegirányító képességekkel mert így egyértelmű ráhatása lehet a csapatharcok alakulására.

Az ösvény fázis alatt piszkáljunk folyamatosan az E képességünkkel, ha az ellenfél kezdeményezne, a Kezet Rá használatával meggátolhatjuk a próbálkozásokat. A harcok kezdetén már buffoljuk fel a lövészt és saját alaptámadásainkkal segítsük a sebzés kiosztás növelését. A mérkőzés későbbi szakaszaiban is ezen recept alapján játszunk, távolítsuk el a fenyegetéseket a lövészről, Q- és R-képességekkel, eközben erősítve a csapattársakat, W és E használatával.

Tárgyválasztás

Két mitikus tárgy közül választhatunk Renata esetében, a Holdkőmegújító remek választás, hiszen Renata játékstílusa miatt, rengeteg gyógyításra számíthatunk. Folyamatosan a harcban aktív szerepet vállalva, az egyetlen hiányzó képessége is pótolva van. A Birodalmi Parancs, pedig a sebzés kiosztásban tud segíteni a csapat számára, ezen tárgy nagyobb népszerűségnek is örvend az egyéni rangsorolt meccsek tekintetében.

A Vegytech Rothasztó, elképesztően nagy népszerűségnek örvend a 12. szezonban, Renata elképesztően egyszerűen aktiválhatja a tárgy passzívját, E-képessége miatt. A pajzzsal felerősített csapattársak mind megkapják ezen hatást. Hasonlóan működik az Áradás Botja és a Hívők Tömjénjéből származó bónusz, viszont csak az egyiket érdemes megvásárolni, a csapat kompozíciótól függően. A cipő megvásárlása után, két szabad helyünk marad, az egyik az ellenőrző őrszemek számára. A másikat egy Megváltásra vagy Mikael Áldására tarthatjuk fent. A Megváltás általánosan erős és remek aktívval rendelkezik, míg a Mikael kulcsfontosságú lehet CC heavy kompozíciók ellenében.

Rúna Választás

Kiemelkedő rúna választás a vegybáronő esetében az Aery Megidézése, a piszkálódást képes annyira erősíteni, hogy képes legyen felvenni a versenyt a többi bájoló ellen és egyaránt növeli a kiosztott pajzs mennyiségét. 

A Manaáramlás Öve segíti a kezdeti problémákat az ösvény fázisban, a Transzcendencia pedig, még nagyobb erőt biztosít a tizenegyes szint meglépésével. Orgyilkosok ellen érdemes lehet elgondolkodni az Őrző rúna használatában is. A Süti-házhozszállítás, Időhajlító Tonik és Kozmikus Tudás rúnák remekül válnak be másodlagos választásokként. 

Renata Glasc egy bájolóként kategorizált támogató, viszont a dühöngés mechanikával egy különleges karakter lett a szurdokban és rengeteg új lehetőséget nyújt azon játékosok számára, akik hajlandóak megtanulni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.