Szívesen dolgoznál diétás szakácsként?

Szívesen dolgoznál diétás szakácsként?

Alig akad hálásabb szakma a szakácsnál, hiszen annyi örömöt szerez az étteremben, étkezdében elfogyasztott, és természetesen ízletesen elkészített étel, hogy a szakács nevét naponta rengetegen aranyba foglalják.

Ha pedig még specifikusabb tudással rendelkezik a szakács, és képes diétás menüsort összeállítani, diétás ételeket elkészíteni, akkor bizony még a jóval nehezebb helyzetben lévő diétázók szíve is megdobban az isteni ételek láttán. Mielőtt azonban továbbmennénk, fontos tisztázni, hogy kik diétáznak, és kik végezhetik el az Alfakapos.hu tanfolyamát.

Ki diétázik, és ki lehet diétás szakács?

A diéta gyakorlatilag táplálkozási terápiát jelent, amelyet különféle céllal folytatnak az emberek: akár gyógyító, akár megelőző, akár fogyókúrás, akár szintentartó céllal. 

Diétázik a beteg, a szoptatós édesanya, a sportoló, a cukorbeteg, vagy aki allergiás bizonyos alapanyagokra. Ezeket a legkisebb mértékben sem szabad félvállról venni, hiszen súlyos egészségkárosodást is okozhat egy-egy nem megfelelően elkészített étel.

Éppen ezért a diétás szakács oklevelet nem adják olcsón! Először mindenképpen el kell végezni a szakács képzést, majd két év aktív gyakorlat után lehet indulni a diétás szakács címért. Itt azonban már könnyebb lesz a helyzet, hiszen csupán két modul kapcsán kell számot adni a tudásodról: táplálkozási alapismeretekből és diétás ételkészítésből. Ha még mindig vonz, hogy speciális szakács légy, akkor olvass tovább!

Miért érdemes diétás szakácsnak tanulni?

Mondanánk, hogy mert az élethosszig tartó tanulás mindenképpen hasznos, de a diétás modul olyan könnyen megszerezhető a gyakorlott szakácsoknak, hogy vétek lenne kihagyni.

Természetesen a segítő szándék is sokat nyom a latba, így ha valaki saját maga, vagy akár csak családtag által érintett a diétás ételekben, az pontosan tudja, mennyire fontos odafigyelni a legapróbb részletekre is, az alapanyag-tárolástól kezdve a feldolgozásig és a pontosan kimért mennyiségekig.

Nagy felelősség lesz a tiéd, hiszen diétás szakácsként teljes körűen felelősséggel tartozol azért, hogy a munkatársaid hogyan és miként készítik el a diétás ételeket, és hogy pontosan betartják-e az előírásokat.

Persze nem mondjuk, hogy ez a munka stresszmentes lenne, épp ellenkezőleg, a konyhai munkák már önmagukban is nehezek, de a speciális terület csak még egyet csavar a bonyolultságán és az összetettségén!

Légy táplálási terapeuta!

Ha nem ijedsz meg a komplex feladatoktól, és késznek érzed magad arra a nemes feladatra, hogy isteni ételeket készíts azoknak, akik egészségügyi állapotuk vagy életmódjuk miatt nem élvezhetik az ételeket korlátlanul, és persze büntetlenül, akkor aligha találhatsz ennél nemesebb szakmát, hisz már a neve is mennyire árulkodó: táplálási terapeuta!

Vágj bele a nagy kalandba, és készítsd te a város legínycsiklandóbb diétás fogásait!

Kövess Minket!



Közvetítések