Ezek a 2022-es LEC alapszakasz meta választásai

Ezek a 2022-es LEC alapszakasz meta választásai

Január eleje óta tart már az alapszakasz és rengeteg mérkőzésen vagyunk már túl, a hatodik hét után ezen hősök dominálják az LEC metáját.

Ezen meta elemzésben az alábbi karaktereket szedtük össze a statisztika alapján:

  • Leggyakrabban választott és tiltott hősök
  • Legsikeresebb hős
  • Leggyakrabban választott és tiltott hősök ösvényenként

Leggyakrabban tiltott hősök

Twisted Fate - 52/65

Twisted Fate jelenléte nem játékos specifikusságnak köszönhető, minden csapat előszeretettel hozná a karaktert, viszont ezt a piros oldal 44 alkalommal is tiltotta. Egyértelmű számunkra az, hogy TF egy olyan hős akivel az LEC csapatai nem feltétlen szeretnének foglalkozni. A karakter jelenléte statisztikailag is kimagasló, hiszen 92%-kal rendelkezik. Kiválasztására 8 alkalommal került sor, 75%-os győzelmi aránnyal és Humanoid négy mérkőzésen is megmutathatta mit tud vele, ezen összecsapásokat Humanoid mind megnyerte!

Caitlyn - 47/65

Listánkon Caitlyn a második helyet foglalta el 76,36%-os tiltási rátájával, hat alkalommal került kiválasztásra és ezzel a meta jelenléte 81.5%.

Leggyakrabban választott hősök

Jinx - 42/65

Az LEC leggyakoribb karaktere nem más mint Jinx, az arcane sorozat Powderjét 42 alkalommal hozták el és 13 alkalommal került tiltásra, jelenléte 84.6%. A mérkőzéseken ahol megfordult, 25 győzelem és 17 vereség született, győzelmi aránya így 59,5%, ami elképesztően magas ahhoz képest, hogy a legnépszerűbb karakterről beszélünk választások tekintetében. Az alábbi listán a legjobban teljesítő Jinx játékosokat is listáztuk.

Xin Zhao - 33/65

Xin Zhao-t 33 alkalommal láthattuk és 17 alkalommal tiltva, többször mint Jinxet, Xin jelenléte így 76.9%. Győzelmi aránya 57.6% 19 nyert és 14 vesztett összecsapás után. Az LEC legjobb játékosai között megtalálható, Malrang és Jankos, ők nagy versenyben vannak az alapszakasz MVP címéért is.

Legsikeresebb hős (legalább 20 mérkőzés után)

Lee Sin - 60.7%

Rengeteg olyan hős lehetne a listán, akiket csupán egy pár mérkőzésen láthattunk ezért magas győzelmi aránnyal rendelkeznek, viszont ha legalább 20 mérkőzés vonzatában keressük meg a statisztikailag legnagyobb győzelmi arányt Lee Sin lesz a legjobb. 17 győzelem és 11 vereség, 80% jelenlét a mérkőzéseken. Shlatan hat meccsen is játszott már a hőssel és 83.3% győzelmi aránya van. 

Legsikertelenebb hős (legalább 5 mérkőzés után)

Yuumi - 0%

A szurdok cicája a legpechesebb jelenleg az LEC metájában, 5 vereség mellett, 11 tiltással rendelkezik így 24.6% jelenléte volt az eddigiekben. 

Leggyakrabban választott és tiltott hősök ösvényenként

Top Lane

  • Leggyakrabban választott hősök - Graves & Jayce - 21/65 - 36.9% jelenlét
  • Leggyakrabban tiltott hős - Jayce - 31 alkalom

Jungle

  • Leggyakrabban választott hős - Xin Zhao - 33/65 - 76,9% jelenlét
  • Leggyakrabban tiltott hős - Lee Sin - 24 alkalom

Mid Lane

  • Leggyakrabban választott hős - Viktor - 18/65 - 66,7% jelenlét
  • Leggyakrabban tiltott hős - Twisted Fate - 52 alkalom

ADC

  • Leggyakrabban választott hős - Jinx - 42/65 - 84,6% jelenlét
  • Leggyakrabban tiltott hős - Caitlyn - 47 alkalom

Support

  • Leggyakrabban választott hős - Leona - 23/65 - 46,2% jelenlét
  • Leggyakrabban tiltott hős - Thresh - 36 alkalom

Az alapszakasz végéhez érve továbbra is arra számíthatunk, hogy ezen karakterek fogják dominálni a metát az LEC hátralévő részében, a rájátszásban alakulhat át majd több pozíció is a nagyobb nerfcunaminak köszönhetően és Renata Glasc érkezése miatt. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.