Kizárhatják a Szpartak Moszkvát az EL-ből, automatikusan fejlődhet Szoboszlai lapja!

Kizárhatják a Szpartak Moszkvát az EL-ből, automatikusan fejlődhet Szoboszlai lapja!

A háború sajnos a futballra és a FIFA-ra is hatással van.

Négy nappal ezelőtt, február 24-én alapjaiban dőlt meg a világunkról és legfőképpen Európáról gondolt nézetünk. Oroszország és Ukrajna konfliktusa már hosszú évek óta tart, de a csütörtökön bekövetkezett teljes körű invázió és Ukrajna megtámadása ismét elhozta a háborút Európába, sőt mi több, egyenesen a keleti szomszédunkba. A háborús katasztrófa mellett humanitariánus katasztrófa is fenyegeti az egész kontinest. Részben épp emiatt döntött úgy a NATO, hogy katonai erőkkel még nem száll be a háborúba, mivel Ukrajna nem tagja a NATO-nak, azonban mindent megtesz azért, hogy az oroszok elbukják a háborút. A rengeteg támogatás mellett ugyanis roppant súlyos szankciókat is bevezettek az orosz kormány és oligarchái ellen.

Természetesen emiatt az UEFA-nak is rengeteg dolga volt. Először is ki kellett találni, hogy hol tartsák meg a BL-döntőt, ugyanis az eredeti terv szerint Szentpétervárott csapott volna össze Európa két legjobbja, ez végül Párizsba költözött. Később aztán az orosz futballvállogatott ellen sem akart pályára lépni Lengyelország, Csehország és Svédország sem. A legutóbbi fejlemény pedig az lehet, hogy a német Bild szerint a BL-ből, az EL-ből és a KL-ből is kizárják az összes orosz csapatot. Ez jelenleg csak a Szpartak Moszkvát érinti, hisz az orosz bajnokságból csak ők maradtak versenyben. Mindez persze nagyon nem fair a játékosokkal és a csapattal szemben sem, akik nem tehetnek a háborúról, de ettől függetlenül nem dönthet máshogy a versenyszervezés.

Mindez azt jelenti a FIFA szempontjából, hogy Szoboszlai Dominik lapja rögtön kettőt fejlődhet lejátszott nyolcaddöntő nélkül is. Egyet azért, mert megnyerik az első mérkőzést 3-0-ra a kizárás miatt, majd tovább is jutnak, ami ismét +1-et jelent. Mindezt még hivatalosan az EA nem erősítette meg és az is előfordulhat, hogy új ellenfelet kap a Lipcse az előző körben kiesettekből.

Kíváncsian várjuk, hogy végül igazak-e a hírek vagy sem a moszkvai csapat kizárásával kapcsolatban!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!