Mi történt az eredeti támogató karakterekkel? - Morgana és Alistar

Mi történt az eredeti támogató karakterekkel? - Morgana és Alistar

Kik voltak az eredeti támogatók és mi történt velük az évek során?

2009, a League of Legends megjelenési éve, a játék 17 hőssel rendelkezett:  Master Yi, Jax, Fiddlesticks, Teemo, Annie, Kayle, Sivir, Sion, Nunu & Willump, Twisted Fate, Morgana, Warwick, Alistar, Ryze, Tristana, Soraka és Ashe, ezen karaktereket már rengeteg változtak az évek során, hogy továbbra is kompetens résztvevői lehessenek a folyamatosan változó és megújuló játéknak. 

Morgana

Kezdetben az E képessége nem egy varázs pajzs volt és a Q képessége sem kötött le ellenfeleket, ezen adottságokat később kapta meg Morgana, 2019-ben egy nagyobb vizuális frissítésen ment keresztül nővére Kayle társaságában és azóta lábakkal is rendelkezik már. Morgana Sötét Csapdája manapság is remek elkapásokat tud generálni és a Fekete Pajzs remek ellenválasz bármilyen CC-re vagy varázs sebzésre. A Lélekbéklyókkal agresszív előre villanásokat láthatunk tőle és egy stopperóra vagy Zhonya segédletében a képesség csapat harcokat dönthet el. A jelenlegi metában nem egy népszerű támogató, hiszen kevés mobilitással rendelkezik és a Gyötrő árnyak felboríthatja az ösvény fázisok minion menedzsmentjét. Könnyen ellen választható bármilyen Enchanter karakter személyében. Középső ösvényen is időről-időre feltűnik, hiszen könnyedén szerez prioritást és a dzsunglerek számára nagy segítség tud lenni a korai fázisban.

Alistar

Alistar mindig is kezdeményező Tanknak tervezték, a korábbi passzívja 60% bónusz sebzést adott a tornyokkal szemben, 2011-ben kapta meg jelenlegi passzivját és 2016-ban az E képessége lett az Eltaposás. Q-W kombója remekül készíti le a gyilkosságokat a csapattársak számára és rengeteg lehetőséget ad mechanikailag fejlettebb megmozdulásokra is. Könnyedén bírja a tornyok alatt is, így a dive lehetőségek kihasználásában is megállja a helyét. A távolsági támogatók ellen szenved, mert a piszkálódással kritikus életerőre kerülhet és a kezdeményezéseit megbosszulja. Ösvény fázis alatt érdemes megvárni legalább a 3. szintet, viszont a maximumot a Törhetetlen Akarattal tudjuk kihozni Alistarból, eltávolítja magáról a CC-t és elképesztően szívóssá válik. 

A sorozatunk következő részében Zilean és Taric lesz majd főszerepben. A League of Legends rovatunk támogatója az Erste Bank.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!