Tényleg meglépte az EA: minden orosz vonatkozású elemet törölt a FIFA 22-ből

Tényleg meglépte az EA: minden orosz vonatkozású elemet törölt a FIFA 22-ből

A háborút kirobbantó oroszok ellen egyre több cég lép fel és most az EA is komoly szankciókat léptetett életbe velük szemben.

Március 2-án még csak arról volt szó, hogy az EA Sports kiveszi a FIFA 22-ből az orosz válogatottat és klubcsapatokat. Mostanra viszont újabb döntést hoztak, ennek értelmében pedig minden orosz vonatkozású itemet eltávolítottak a sportjátékukból.

„Az EA SPORTS szolidaritást vállal az ukrán néppel, és mint oly sok másik hang a futball világában, békére és Ukrajna inváziójának befejezésére szólít fel.”

Nem csak erre az alkotásukra terjesztették ki ezen intézkedéseiket, ugyanis a FIFA-sorozat mellett az NHL és az Apex Legends is érintett az ügyben. Ráadásul a kiadó már leállította a FIFA és az Apex Legends értékesítését is az orosz területeken. Nem sokkal később pedig egy figyelmeztetés jelent meg az FIFA 22 Ultimate Teamben, miszerint törölni fogják az orosz klubokból származó játékosokat, felszereléseket a kapcsolódó stadionokat, valamint a nemzeti csapatukat is.

Egy orosz vonatkozású dolog azonban még továbbra is megpillantható a játékban. Miután az EA Sportsnak aktív szerződése van az UEFA szervezetével a Bajnokok Ligája és az Európa Liga miatt, ezért az egyik legnagyobb szponzor hirdetőtáblái még mindig benne vannak a játékban. Bár az UEFA azonnali hatállyal felbontotta a szerződését a Gazprommal, egyelőre azt nem tudni, hogy milyen kapcsolatban áll a játékfejlesztő cég az orosz földgázkitermelő vállalatával. Egyesek gyorsan utána is jártak pontosan mi a helyzet ezügyben és arra a megállapításra jutottak, hogy már csak a karrier módban lelhető fel néhány szponzorációs tábla a Gazpromtól. Szép lassan tehát mindenféle orosz vonatkozású dologtól megszabadul az EA az invázió miatt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!