Hat változtatás, ami feldobná a FIFA23-t

Hat változtatás, ami feldobná a FIFA23-t

Minden évben nagy az elvárás a FIFA játékokkal szemben és az EA SPORTS-nak mindig nagy feladatot és kihívást jelent, hogy új funkciókkal nyűgözze le a futballrajongókat világszerte, és ez a FIFA 23 esetében sem lesz másképp.

A FIFA 22 tavalyi megjelenésekor számos változás történt a játékban, a női játékosok Pro Clubokba való bekerülésétől kezdve az Ultimate Team FUT Champions Weekend League jutalmazási rendszerének teljes átalakításáig.

Erre idén is számíthatunk. A FIFA 23 kapcsán is már több kiszivárgott információ is napvilágot látott, amelyek arra utalnak, hogy a játék ingyenes lesz a megjelenéskor és világbajnoki tartalomra is számíthatunk. A cikk írásakor azonban az Electronic Arts még mindig nem erősített meg semmit, és nem is kommentálta az értesüléseket.

A következő rész októberben fog megjelenni, így nincs is jobb alkalom ennél, hogy összeállítsuk, milyen újításokat látnánk szívesen a FIFA23-ban.

Online karrier mód

Jelenleg az online karrier mód csak legenda. Ez azért is furcsa, mert a szintén EA Sports által kiadott Madden már 2012-ben bevezette a Connected Careert – lehetővé téve a játékosok számára, hogy az Online Football Manager mentéshez hasonlóan együtt haladjanak előre a történeteikben. Képzeld el, ahogy te és egy barátod ugyanabban a ligában menedzselitek a csapatokat, játékosokat vásároltok egymástól, és versenyeztek a trófeákért.

Az biztos, hogy az online rész kap valamilyen fejlesztést, ugyanis Az EA 2021 júniusában tett közzé egy álláshirdetést, amelyben ez áll: „Online szoftvermérnökként segítheted játékfejlesztő csapatunkat – legyen szó akár az online karriermódról, az Ultimate Teamről vagy az alapvető online rendszerekről és protokollokról ”

Bár ez nem erősít meg semmilyen találgatást, bizalomra adhat okot a reménykedőknek.

Platformokon átívelő játék és FUT-piac

Ha körülnézünk az iparágban és a top címekben, mindegyik a cross-platform játék felé mozdul el. Például az Apex Legends, a Call of Duty, vagy a Fortnite. A FIFA azonban még mindig le van maradva. Egy cross-platform funkció lehetővé tenné a PlayStation, Xbox és PC játékosok számára, hogy együtt csatlakozzanak a Pro Clubokhoz, versenyezzenek az Ultimate Teamben és játszanak Co-Op-ban. Ez hatalmas lökést adna a baráti társaságoknak világszerte, amelyeket jelenleg nem csak a konzolgyártók, hanem a konzolgenerációk is megosztanak.

Ráadásul a küszködő FUT-piacra – amely a FIFA 22 megjelenése óta borzalmas állapotban van – ráférne egy kis ráncfelvarrás. Egy minden platformon egységes piac létrehozásával több kártya lenne elérhető, több fiók lenne, ami keresletet teremtene, és a középkategóriás kártyák árai újra emelkedni kezdenének.

A jelenlegi játékban komoly problémát jelentett a kártyák értékének zuhanása, ami azt jelenti, hogy a magasan jegyzett kártyákért való grindolás sokkal rosszabb, mint az elmúlt években. Egy vegyes piac némileg segíthetne megoldani ezt a problémát.

Create-A-Club történetek

A Ted Lasso felemelkedésével az Apple TV+-on, amelyben egy AFC Richmond nevű fiktív futballcsapat szerepel, a Create-A-Club nagyon időszerű kiegészítés volt a FIFA 22-ben.

Bár maga az ötlet olyasmi, amit a rajongók már évek óta látni akartak, ez egy nagyon egyszerű alap volt, amin fejleszteni kell. A Create-A-Club nem volt más, mint a Karrier mód, ahol létrehozhatod a saját felszerelésedet, stadionodat, és választhatsz egy ligát, amelyhez csatlakozhatsz.

A FIFA 23-ban történetszálak hozzáadásával felüdülést jelenthetne. Nagyon sok megpróbáltatással jár egy új futballcsapat felépítése, a szponzori szerződések megkötésétől kezdve a szurkolói bázis kiépítéséig. Van valami abban különleges, amikor az első mérkőzésedre még úgy mész ki, hogy még nincsenek egyéni kommentátorok és nincs telt ház.

Ez magában foglalhatná a rendszeres interakciót a tulajdonossal, az alacsonyabb osztályokban való kényszerű indulást, vagy a bérleteseket közvetlenül érintő döntéseket.

Szerződések lejárati listája

Ez egy igazán egyszerű változtatás: A karrier módhoz hozzá kell adni egy lejáró szerződések listáját.

Azoknak a szabadügynököknek, akiknek a szerződése már lejárt vagy felbontották, van egy külön menü, amely összegyűjti mindenkinek a nevét, akit le lehet szerződtetni. A lényeg azonban az lenne, hogy már azelőtt tárgyalj a játékossal, mielőtt mindenki elkezd szimatolni az aláírásáért.

Jelenleg is van lehetőség arra, hogy a szezon közben is szerződést kössünk a játékosokkal, ha a jelenlegi konrtaktusuk a szezon végén lejár. Azonban a folyamat, hogy ténylegesen megtaláld ezeket a rejtett gyöngyszemeket, meglehetősen hosszadalmas – mivel klubról klubra kell lapozgatnod, amíg megtalálsz egyet.

Ennek megkönnyítése érdekében tökéletes lenne egy olyan funkció, amely egy listát hoz össze azokról a játékosokról, akiket lejáró szerződéssel tudsz igazolni.

Ultimate Team online versenyek

Az Ultimate Team fókuszában mostanában elsősorban a FUT Champions Weekend League áll, mivel ott lehet a legnagyobb nyereményeket nyerni, és ott lehet megmérkőzni a legjobb játékosokkal. Valójában a Divízió Rivals, a Squad Battles és a FUT Draft az elmúlt években mellékszálakká váltak.

Ez sok nehézséget eredményezett a játékosok számára, hogy a lehető legjobb csapatot rakják össze a héten, hogy aztán hétvégén versenyezhessenek. A FUT számos lehetőséget kínál a csapatod megerősítésére, az SBC-k teljesítésétől kezdve az érmékért (amelyeket fejlesztésekre költhetsz) játszott meccsekig.

Ezzel együtt az évek visszapörgetése és az online versenyek újbóli bevezetése további versenyképes tartalmat adna az embereknek, amivel foglalkozhatnak. Ráadásul most, hogy az EA számos nagy versenylicencet birtokol, a Bajnokok Ligájától a világbajnokságon át a Copa Libertadoresig, a lehetőségek végtelenek az Ultimate Teambe való integrálásukat illetően.

Teljes munkaidős válogatott menedzselés

A 2022 novemberében kezdődő katari világbajnokság már köztünk van, és most lenne itt a tökéletes alkalom, hogy nagyobb hangsúlyt fektessünk a válogatott futballra.

Jelenleg a világbajnokság és az Európa-bajnokság szerepel a karrier módban, de ezek nagyon is mellékes tornák. Jelenleg lehetőség arra, hogy teljes munkaidős szövetségi kapitány legyél, a klubfutball és a nemzeti csapat között kell egyensúlyoznod.

Érdemes lenne a következő részben azt a funkciót hozzáadniuk, amely lehetővé tenné, hogy a Nemzetek Ligájában, a vb-kvalifikációs versenyeken indulj, és klubfutball-adatokat gyűjts, hogy a legjobb csapatodat választhasd ki. Ez remek lehetőség lenne néhány klubszinten eltöltött év után, vagy akár az út kezdetén.

 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!