Az Amazon hivatalosan is felvásárolta az MGM stúdiót

Az Amazon hivatalosan is felvásárolta az MGM stúdiót

A közel száz éve alapított filmstúdió 8,5 milliárd dollárért talált új gazdára. 

Az online könyváruházból globális konglomerátummá fejlődött Amazon egyre nagyobb hangsúlyt fektet a streaming platformjaként szolgáló Prime Videora, ami hamarosan könnyen felveheti a versenyt a Netflix vagy a HBO Max szolgáltatásaival is. A cég folyamatosan saját gyártású projekteken dolgozik és nemrég felröppent a hír, hogy a God of War széria is az ő gondozásukban kerül majd a képernyőkre. 

A tartalomgyártás mellett az Amazon egyébként igyekszik kihasználni hatalmas pénzügyi tőkéjét is és nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy 8,5 milliárd dollárért megvásárolták a Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdiót. A procedúra még tavaly májusban kezdődött, az Európai Unió trösztellenes szabályzótestülete és az amerikai Szövetségi Kereskedelmi bizottság azonban csak pár napja engedélyezte az ügyletet. Összehasonlítás képen a Disney anno 7,4 milliárdért vette meg a Pixar animációs stúdiót, 4 milliárd dollárért pedig a Lucasfilmet és a Star Wars filmek jogait. 

És mit hogy mit is kapott a pénzéért a lassan Lex Luthor hasonmássá változó Jeff Bezos? Az MGM jelenleg több mint 400 film, 17 ezer TV epizód jogi birtokosa és olyan franchise-okat tudhat magáénak, mint a James Bond és Rocky, vagy a Robotzsaru, Tomb Raider, illetve a Vikingek és a Szolgálólány meséje, amik hamarosan szépen csatlakoznak a Prime Video kínálatához. A 007-es legutóbbi kalandjában egyébként Daniel Craig elköszönt a szereptől, így ha tippelnünk kéne, az Amazon már bőszen keresi az utódot, akivel tovább építheti a filmsorozat sikereit. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!