Keanu Reeves összes filmjét betiltották Kínában

Keanu Reeves összes filmjét betiltották Kínában

Se Mátrix, se John Wick, se Bill & Ted, se semmi.

Keanu Reeves évek óta hangoztatja, hogy büszke kínai gyökereire, hiszen nagymamája kínai származású volt. Tiszteli és ismeri is a kínai hagyományokat, sőt, első saját rendezése a Man of Tai Chi a China Film Group segítségével valósulhatott meg. A színész most mégis megélte azt, hogy az ország kitiltotta az összes filmjét, sőt, még csak a nevével sem találkozhatunk sehol.

Mindezt azért, mert nemrég egy jótékonysági koncerten vett részt, ahol Tibet felszabadításáért szólaltak fel, a koncert alatt befolyó pénzt pedig teljes egészében egy Tibet felszabadítását támogató amerikai szervezet kapta meg. Kína szemében ez már túl sok volt, így azonnal hatállyal betiltották filmjeit az országban, egyetlen egy kínai streaming szolgáltatónál sem találunk már Keanu Reeves filmeket.

Egy kivétel maradt, a Toy Story 4-et még megtalálják a kínai nézők, ott szinkronhangként szerepelt Reeves. Ám ezt is megfúrták, az angol stáblistát kínaira cserélték, így a színész angol nevével már gyakorlatilag sehol sem lehet találkozni Kínában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!