Miért választják az LCK dzungelesei majdnem mindig az ingyen cipőt?

Miért választják az LCK dzungelesei majdnem mindig az ingyen cipőt?

A magas szinten játszó, koreai játékosok között nagy népszerűségnek örvend ez a rúna. 

Meglepő választásnak tűnhet, de a koreai játékosok körében, főként a dzsungelesek között sokat választott rúna az Ihlet ágban levő mágikus lábbeli.

De mi az indok mögötte? A válasz az Ihlet ágon keresendő. Ugyanis a Kozmikus tudás csökkenti a töltési időt az idézői varázslatokon és a tárgyak aktív képességén. Ezáltal közel egy perccel hamarabb használhatja a dzsungeles a smite-ot, ami az első Herald miatt lényeges. Ugyanis azzal nagy előnyt lehet kovácsolni a toronypáncélok begyűjtésével.

De a mágikus lábbelit nem kizárólag emiatt választják. Egyfelől tiz mozgási sebességgel többet biztosít a Cipőkhöz képest, másfelől megspórol a játékos 300 aranyat. Ez kulcsfontosságú lehet a mítikus tárgy esetében, hogy ki tudja először kiépíteni, azzal ugyanis előnybe kerül az ellenféllel szemben. A cipőt eredetileg 12 perc után kapod meg ingyenesen, addig nem is vásárolhatsz lábbelit, azonban minden kiiktatással 45 másodpercet csökkenthetsz ezen az időn, így a junglerek számára ez nem okoz nagy hátrányt.

Így hiába tűnhet úgy, hogy nem ad semmilyen releváns statot, ráadásul viszonylag sokat is kell rá várni, a magas elokban, az előbb említett előnyök miatt megéri választani. Ráadásul a profi játékosok számára nélkülözhető a cipő jelentette plusz mozgási sebesség az első 10 percben, ugyanis megfelelő előkészítéssel így is sikere gankeket hajthatnak végre, ellenben jóval kevesebb képesség elől kell kitérniük, mint a lanen levő hősöknek.

Semmilyen más rúnaválasztás nem tud olyan rugalmasságot és előnyt biztosítani, ami kiváltaná a mágikus lábbeli adta fórt. És ne feledjük, 300 arany, egy gyilkosságnak felel meg!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!