A játékosok 33 százaléka elismeri, hogy a FIFA tönkreteszi a napját

A játékosok 33 százaléka elismeri, hogy a FIFA tönkreteszi a napját

Egyesek azt mondják, hogy "ez csak egy játék", de rögtön kukázzák is ezen véleményüket, ha a meccs utolsó percében kapnak egy gólt és vereséget szenvednek.

Nem árt azért hozzátenni azt is, hogy a valódi labdarúgást illetően is sok esetben egyaránt tetőfokára hágnak az izgalmak és az érzelmek is. A szurkolóknak pedig nincs rosszabb érzés, mintsem látni és átélni kedvenceik vereségét. Nincs ez másként a virtuális térben sem, annyi különbséggel, hogy itt még inkább részesei és ezáltal szenvedői lehetnek egy-egy rosszul elsült összecsapásnak.

Nem olyan régen a Censuwide tanulmánya szerint több, mint 10 ezer brit felnőttel ültek le beszélgetni, és köztük olyanok jelentkezését várták, akik hetente legalább egy napot FIFA-val töltenek. Az eredmény pedig igen érdekes lett, ugyanis a statisztika szerint a FIFA-ban lejátszott mérkőzések eredményei egyesek hangulatára egészen elképesztő mértékben van hatással. A kutatás kimutatja, hogy a briteknél a megkérdezettek csaknem háromnegyede (71 százaléka) úgy nyilatkozott, hogy a FIFA-t használják leginkább a barátokkal való kapcsolattartásra.

Náluk egy átlagos játékos egy héten körülbelül 11,5 órát tölt a játékkal, miközben a válaszadók pusztán 22 százaléka jár el emellett pubokba vagy a parkokba. Ezt náluk „FIFA and chill” néven ismerik a legtöbben, ami nagyjából azt takarja, hogy maga a fifázás amolyan relaxációs folyamat lenne, bár a szakértők szerint bizonyos emberek számára inkább egyfajta menekülést kínál a szoftver. A játékosok jóval kisebb hányada szokott rendszeresen beszélgetni a családtagjaival (32%), de még kevesebb esetben van terítéken a párkapcsolat (24%) vagy a mentális egészségnek (20%) a fontossága.

Továbbá az egyik legmegdöbbentőbb adatot az hozta, hogy a kutatásban résztvevők 33 százalékának egy vereség nagy mértékben befolyásolja az adott napra vonatkozó hangulatát is. Sajnos vannak olyanok, akikre piszok rossz hatással van egy játékbeli vereség, minden évben kerülnek elő hasonló videók:

Ezt csak tetézi, hogy kiderült az is, hogy sokféle bizarr vereségbe belefutottak már egyesek, ugyanis időnként komoly tétje is van, hogy valaki nyer-e vagy veszít a játékban. Íme a top 10-es lista, hogy mi történt vagy mit kellett megtennie a vesztesnek a meccs után:

  • Egy nagyon csípős chilit megenni
  • Inni egy shotot (felest)
  • Meztelenül futni az utcán
  • Nyilvános bocsánatkérés közzététele a közösségi médiában a vereségért
  • Engedélyezni az egyik barátjának, hogy SMS-t küldjön a telefonjáról
  • Vicces ruhába felöltözni a következő meccsre
  • A heti házimunkákat elvégezni
  • Leborotválni a haját
  • Fekvőtámaszokat csinálni
  • Ice Bucket challenge - Egy vödör jeges vizet önt a fejére

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!