Leállítja több éves alkalmazásának támogatását a Twitch

Leállítja több éves alkalmazásának támogatását a Twitch

Kénytelenek leszünk böngészőt használni, ha követni szeretnénk az élő adásokat a platformon.

Közleményben jelentette be a Twitch, hogy nem támogatják tovább asztali számítógépekre készült alkalmazásukat. Döntésüket azzal indokolták, hogy nagyobb fókuszt helyezzenek a tartalomgyártókkal való kapcsolattartás fejlesztésére.

2017. március 16-án vált elérhetővé az alkalmazás béta változata Windows, illetve MacOS operációs rendszerekre, amely ugyanazt a felületet tette elérhetővé számunkra, mint böngészőben, ellenben arra már nem volt szükség. Annyi előnye volt még, hogy a Twitch Prime-előfizetéssel rendelkezők elérhették a jutalomként kapott játékaikat is. Ez azonban már nem marad így sokáig, ugyanis 2022. április 30-án lejár a támogatottsága.

Az alkalmazásban lehetőségünk volt ugyanúgy belenézni az élő adásokba, valamint 24 órás kapcsolatot is létesített a csatorna chatfelületével is.

„Igaz a hír: a Twitch asztali alkalmazását leállítjuk április 30-án. Nehéz döntést hoztunk meg azzal, hogy búcsút intünk neki, ezt azonban az alkalmazás használati arányai, illetve felhasználói visszajelzések alapján hoztuk meg. Ez azonban megadja a lehetőséget, hogy nagyobb energiát fektessünk abba, hogy új módokat adjunk a tartalomgyártókkal, illetve a közösségekkel való kapcsolattartáshoz. Ha te is használtad az asztali alkalmazást, érdemes könyvjelzőkhöz hozzáadni a weboldalt." - áll a hivatalos oldalukon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!