LEC: Óriási verést kapott a döntőben az alapszakasz bajnoka

LEC: Óriási verést kapott a döntőben az alapszakasz bajnoka

Tizenkét meccset nyert meg zsinórban a G2 Esports, megérdemelten lettek ők a tavaszi szakasz bajnokai.

Hiába nyerte meg magabiztosan az alapszakaszt, hiába kényszerítette térdre a Misfits Gaming és a Fnatic csapatait a Rogue, a fináléban nem voltak egy súlycsoportban a G2 Esports együttesével. CaPs vezetésével óriásit küzdött a vigaszágon a rekordbajnok, zsinórban tizenkét megnyert mérkőzéssel ismét felértek Európa trónjára. Az LEC 2022-es tavaszi döntőjében minden úgy alakult, ahogy azt Dylan Falcóék eltervezték, így a semleges szurkolók szomorkodhattak az egyoldalú mérkőzések miatt.

Rogue vs G2 Esports (0-3)

A három összecsapásból kétszer átengedte a Rogue caPs számára az Ahrit, ami a dán mides legjobb karaktere volt a rájátszásban. Egy ilyen végzetes hibát nem lehet büntetlenül megúszni, ezt Larssenék saját bőrükön tapasztalták. Jankos lejátszotta Malrangot a Szurdokból, BrokenBlade ismét megmutatta, hogy tankokkal is fel lehet érni a csúcsra. Csapatként játszott hatalmasat a G2, azonban caPs döntő MVP-címe mutatja, hogy főleg a középső ösvényen alakult ki differencia a riválisok között. 

Egy olyan rájátszáson van túl az LEC, ahol a G2 Esports gigászként magasodott minden ellenfele fölé. A Szamurájok képesek voltak alkalmazkodni az eltérő stílusokhoz, így a játékosok mellett hatalmas elismerés jár az edzői stábnak. A tavalyi keretből csak Jankos és caPs maradt a kezdőben, de BrokenBlade, Flakked és Targamas hármasa minden elvárást túlteljesített, remekül beilleszkedtek a két veterán mellé. A belga támogató tavaly két EU Masters győzelmet ünnepelhetett, most összejött neki az LEC trófea. A Rogue számára ismét elúszott a lehetőség, hiába voltak a legdominánsabb csapat. Odoamne hét éve várt a bajnoki címére, azonban most sem jött össze neki az utolsó lépcsőfok megmászása.

A 2022-es MSI-on a G2 Esports képviseli Európát, a világversenyt május 10-étől élőben követhetitek magyar nyelven a lolesports.com oldalán és az esport2tv Twitch csatornán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: Flickr

Kövess Minket!



Szerinted a G2 meddig jut az MSI-on?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.