Elon Musk bejelentette, hogy megvenné a Twittert

Elon Musk bejelentette, hogy megvenné a Twittert

A Tesla első embere megvenné az egész Twittert.

A világ egyik legbefolyásosabb és legismertebb embere, Elon Musk bejelentette, hogy kész megvásárolni a Twittert. A Tesla elnök-vezérigazgatója "elképesztő lehetőséget" lát a közösségi platformban, amiért részvényenként 54,2 dollárt hajlandó letenni az asztalra. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 40 milliárd (!) dollárért lehetne Muské a vállalat, amely összeg a 155 milliárd dolláros magyar GDP közel negyedének feleltethető meg.

Ez a döntés kicsit váratlanul érte az üzleti világot, de a korábbi Twitterbe történő bevásárlása Musknak már mutatta, hogy érdeklődik a vállalat iránt. Az 50 éves üzletember elárulta, hogy kész átgondolni a pozícióját a Twitter részvényesei között, ha nem fogadják el a 40 milliárd dolláros ajánlatát. Ennél továbbment, amikor kijelentette, hogy az igazgatói tanács elutasító döntése esetén, a részvényesek szavazatára bízná a végső ítéletet, ugyanis nem az igazgatók tulajdonolják a Twittert, hanem azok, akik a markukban tartják a részvényeket.

A Twitter részvények rögtön elindultak felfelé Musk ajánlatának következtében, 5,3%-os emelkedés után 48,32 dollárig kúsztak fel, majd onnan zuhantak vissza 46,2 dollárra. A vételi ajánlatot stílusosan a Twitterre is kitette Musk, amelyet már 840 ezernél is többen kedveltek. Ha az őrületes összeget végül visszautasításra kerül, akkor fontolóra veszi Musk, hogy a nem olyan rég felhalmozott részvényeit inkább eladja, mivel nem tartaná jó befektetésnek a jövőben. A Twitter vezetősége egyelőre óvatosan fogalmazott, megpróbálják a cég érdekét mindenek elé helyezni, ennek értelmében döntenek majd Elon Musk elképesztő ajánlatáról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: WallpaperAccess

Kövess Minket!



Szerinted Muské lesz a Twitter?

Üzlet - Romantikus karkötők a szentimentális lelkeknek

Egyesek előszeretettel választanak olyan karkötőket, amelyek szív motívumot tartalmaznak, egyrészt így kifejezhetik belső, érzelmes világukat, másrészt ráerősíthetnek a romantikus hangulatra, de nem utolsósorban nagyszerű kiegészítők a különleges eseményekre. Például randevúra, évfordulós vacsorára.