Hardver: Hamarosan leállíthatják több népszerű AMD Radeon videokártya gyártását

Hardver: Hamarosan leállíthatják több népszerű AMD Radeon videokártya gyártását

Hamarosan érkeznek a piacra a legújabb AMD Radeon videokártyák, ami egy nem várt eredményhez vezethet.

A Wccftech egyik kollégája fülest kapott, hogy az AMD Radeon RX 6600XT, 6700XT és 6900XT videokártyák AIB (Add-in-Board partnerek) gyártása hamarosan leállhat. Ez azt jelenti, hogy az ASUS, ASRock, MSI, XFX és a többi partner a továbbiakban nem készít egyedi specifikációkkal rendelkező példányokat ezekhez az alaptípusokhoz, hanem a legújabb modellekre állnak át az üzemeikben.

Eddig sokan úgy vélték, hogy a legújabb AMD RX 6650XT, 6750XT és 6950XT grafikus kártyák egy drágább és erősebb alternatívaként kerülnek majd a piacra, de a fenti információ birtokában a korábbi verziószámú hardverek leváltására készülnek. Egyelőre még nagyon kevés konkrét adat került ki a világhálóra az új AMD RX kártyákról, de igazán nagy ugrást teljesítményben nem érdemes várni tőlük. A napokban a PowerColor RX 6650XT memória sebessége okozott kisebb csalódást a felhasználóknak, ugyanis a beharangozott 18 Gbps helyett "csak" 17,5 Gbps-et tud felmutatni.

Az új hardverek érkezése még odébb van, ha mindenképpen AMD Radeon RX 6xxXT kártyát szeretnétek vásárolni, akkor érdemes lehet megvárni a 6x50XT széria megjelenését.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: Wccftech (illusztráció)

Kövess Minket!



Neked milyen videokártya van a gépedben?