LoL: A Bausffs-hatás, avagy egyre több a Sion top Solo Queue-ban

LoL: A Bausffs-hatás, avagy egyre több a Sion top Solo Queue-ban

Az utóbbi hetekben jelentősen megnőtt a Sion választások száma a Solo Queue mérkőzéseken.

A koreai szerveren egyre magasabb rangba mászik fel TheBausffs, a Sion, Gragas és Quinn választásairól elhíresült streamer. A még mindig csak 22 éves influencert elképesztően sokan nézik Twitchen, ugyanis szórakoztató stílusban nyeri meg többségében az összecsapásait. Ehhez párosul szeretnivaló akcentusa, valamint montázsvideókba illő megmozdulásai, amelyeken csak ámulni lehet. Néhány napja Bausffs összeállította a top 10-es listáját a szerinte legjobb játékosokról, most újra felmerült a neve a legnagyobb LoL-os közösségi fórumon egy más témában.

Inting Sion elterjedése Solo Queue-ban, avagy a Bausffs-hatás

A tankos topos beszivárgása a metában, nem a véletlen műve. A Hullbreaker miatt van egy olyan eszköz Sion kezében, amellyel ki tudja használni az egyik legnagyobb erejét, vagyis extra tankosság mellett tolja az ösvényt és ostromolja a tornyokat. Hiába van 0-11-ben a hős, ettől függetlenül idegesítő bogárként dongóként zümmög a célpontok körül, amellyel muszáj foglalkozni, különben a bázis hamar romokba dől. A Hullbreaker után tankosodás, majd egy Titanic Hydra az út, amelyre érdemes lépni, így lehet maximalizálni a hatékonyságát az "inting Sionnak".

A fenti ábráról leolvasható, hogy közel megduplázódott egy hónap alatt a Diamond és afeletti mezőnyben a Sion választások. Bausffs streamjei gerjesztik ezt a térnyerő folyamatot, mivel a srác egy olyan taktikát talált ki, amely gyakorlatilag minden körülmény között működik.

Van-e ellenválasztás a Hullbreaker Sionokra?

Természetesen létezik counterpick, mint Camille, Fiora és Vayne, de Dr. Mundo és Trundle sem teljesít rosszul, ha inkább a tankosabb hősök között keresgéltek. A feladat, hogy a Sion által pusholt ösvényen legalább az Inhibitor megmaradjon, ugyanis addig lehet kezelni az előrenyomuló minionhordát.

A másik jó taktika, hogy el kell húzni addig a meccset, amikor már nagyon hosszú ideig nézi a szürke képernyőt az elhullt idéző, így kevésbé éri meg feláldoznia magát Sionnak azért, hogy 3/4 életerejét lebontsa egy toronynak.

A Sionok győzelmi aránya jelenleg 50,5% körül mozog, semmiképp sem a broken, azonnali nerfre szoruló kategóriába esik. Ettől függetlenül a proxyfarmolásra, intelésre és pusholásra szakosodott hősöket előbb-utóbb gyengíti a Riot Games, elég csak Singed eltűnésére gondolni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már "inting Sion" taktikára Solo Queue-ban?