LoL: Az orosz-ukrán háború miatt büntethetik meg az ex-profit

LoL: Az orosz-ukrán háború miatt büntethetik meg az ex-profit

Felkerült az ex-profi neve egy olyan listára, amelyet az Egyesült Államok kormánya állított össze azokról a személyekről, akikkel szemben szankciókat vezethetnek be.

2016 októberében óriási meglepetésre, meggyőző teljesítménnyel továbbjutott a Worlds csoportköreiből az Albus NoX Luna, maga mögé utasítva a Counter Logic Gaminget és a G2 Esports együttesét. A CIS régió bajnokának egyik húzóembere volt Kirill "Likkrit" Malofeyev, aki agresszív Bard, Tahm Kench és Brand játékaival felhívta magára a figyelmet. Az orosz idéző egészen tegnapig a CrowCrowd orosz szervezet csapatának tulajdonosának mondhatta magát, azonban erről a tisztségéről azonnali hatállyal lemondott. A hirtelen döntés mögött ott húzódnak azok kilátásba helyezett szankciók, amelyeket az USA kormánya hozott nyilvánosságra.

Hogy került Likkrit az USA kormányának célkeresztjébe?

Az orosz ex-profi egy bizonyos Konstantin Malofeev fia, aki egyébként a Tsargrad médiacsoport tulajdonosa. A vállalkozás egyik fő profilja, hogy teljes mellszélességgel kiállnak a jelenlegi orosz vezetés mellett, amely az ukrán invázió kirobbanása óta kényelmetlen helyzetnek számít több ország szemszögéből. Likkrit lett az első olyan e-sporthoz szorosan kapcsolódó személy, aki az Ukrajnában kialakult helyzet miatt nézhet szembe szankciókkal. Ugyan már nem aktív játékosként került ebbe a szerepbe, hanem stratégiai igazgatóként és csapattulajdonosként. A CC helyzete stabilizálódhat, mivel a "problémásnak" megjelölt személy távozott a vezető tisztségéből, így újra esély van arra, hogy részt vehet majd a szervezet az LCL-ben és a riotos Wild Rift versenyeken.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nézted a 2016-os Worldsöt?