EU Masters: Pentakill, Ivern + Rengar és a francia dominancia

EU Masters: Pentakill, Ivern + Rengar és a francia dominancia

Elképesztő fölényben van az LFL-régió a legnagyobb riválisokhoz képest.

Kialakult a 2022-es EU Masters tavaszi rájátszásának mezőnye, vagyis már csak néhányat kell aludnotok az első kieséses párharcig. Az elmúlt napokban minden csoportban egy utolsó nagy rohamra indultak a csapatok, azonban minden csoportban csak a legjobb két együttes örülhetett a meccsnapok végén.

"A" csoport végeredmény

  1. Vitality.Bee (5-1)
  2. AGO ROGUE (4-2)
  3. Eintracht Spandau (3-3)
  4. Crvena zvezda Esports (0-6)

Az AGO ROGUE nem bízta a véletlenre a meglepetés erejét, kétszer választottak Ivern + Rengar kombót az utolsó két mérkőzésükön. Az EBL bajnoka nem is tudott mit kezdeni ezzel az őrült drafttal, a Vitality.Bee azonban jól reagált már a választási fázis alatt, így végül ők érhettek oda a csoport élére. A nap egyik fénypontja az idei kiírás első pentakillje volt, amelyet Gwennel Sinmiwak szerzett meg.

"B" csoport végeredmény

  1. Karmine Corp (5-1)
  2. X7 Esports (5-1)
  3. GamerLegion (2-4)
  4. Team Phantasma (0-6)

Az első meccsen még alulmaradtak Rekklesék az NLC győztese ellen, azonban a visszavágón és a tiebreaker meccsen nem kegyelmeztek Haruéknak. A KC magabiztosan nyerte meg az utolsó meccsnap minden összecsapását, megérdemelten jutottak tovább első helyen a csoportból. A GamerLegion csalódást keltő teljesítménnyel rukkolt elő, a német bajnokcsapat egyáltalán nem volt egy súlycsoportban a két legnagyobb riválisával.

"C" csoport végeredmény

  1. Bifrost
  2. Fnatic TQ
  3. Team BDS Academy
  4. Team ESCA Gaming

Az egyetlen francia csapat ebbe a csoportba került, amelyik végül nem tudta kiharcolni a playoffba kerülést. Crownshoték megtörtek a bifrostos falon, valamint nem bírtak el a spanyol bajnokkal sem. Nagy meglepetésre a végső tornagyőzelemre is esélyes Fnatic TQ nem tudta tartani a lépést az NLC ezüstérmesével, de a második helyet végül vérrel-verítékkel összekaparták Beanék.

"D" csoport végeredmény

  1. LDLC OL (6-0)
  2. Unicorns of Love - Sexy Edition (4-2)
  3. Atleta Esport (1-5)
  4. BISONS ECLUB (1-5)

A legegyértelműbb csoportban se az olasz bajnoknak, se az őrült draftjairól (Nasus + Senna, Ivern mid) híres spanyol csapatnak nem volt sansza az UOL - SE és az LDLC OL-lel felvenni a versenyt. A francia liga győztese elképesztő erődemonstrációt tartott, hatalmas meglepetés lenne, ha nem jutnának be a fináléba.

Az egyenes kieséses szakaszban rögtön az előrehozott fináléként harangozzák be a szurkolók az LDLC OL vs X7 Esports összecsapását, de érdemes lesz árgus szemekkel figyelni majd Oscarininéket a Team Vitality akadémia együttese ellen. A Bo5-ös szériák csütörtökön startolnak, mindegyik összecsapást követhetitek magyarul az Esport1.hu oldalán, valamint a lolesports.com felületén!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Rekklesék megnyerik az UOL - SE elleni Bo5-öt?