A The Expendables 4 első plakátja felfedi a sorozat összes kulcsfontosságú szereplőjét

A The Expendables 4 első plakátja felfedi a sorozat összes kulcsfontosságú szereplőjét

A CinemaCon alkalmával Stallone és csapata sem maradt adós egy kis újdonsággal.

Stallonét lehet szeretni vagy nem szeretni, de a Feláldozhatók franchise révén valami olyat tett le az asztalra, ami igazi kuriózum a filmes berkekben és rengetegen vártak anno rá, hogy valami ilyesmi produkció megvalósuljon. Összehozta ugyanis a 80-as és 90-es évek legnagyobb akciósztárjait, bár a felhozatalból azért hiányoztak nagyobb nevek a trilógiából, végül egy negyedik részre is visszatérnek hőseink, új arcokkal. 2010-ben indult útjára a The Expendables és Stallone mellett már akkor is olyan nevek kaptak szerepet, mint Jason Statham, Randy Couture, Mickey Rourke, Terry Crews, Jet Li vagy Dolph Lundgren és Eric Roberts. Ez a film volt az első, amely – hacsak néhány perc erejéig is – összehozta a nagy triót a vásznon, egy jelenetben szerepelt ugyanis Stallone Arnold Schwarzeneggerrel és Bruce Willissel. A sort pedig lehetne folytatni Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris, Scott Adkins, Liam Hemsworth, Mel Gibson, Harrison Ford, Kelsey Grammer, Antonio Banderas vagy Wesley Snipes kaliberű színészekkel. Nem semmi névsor, de a 2010, 2012 és 14-es megjelenéseket követően hiába híreztek egy negyedik epizódról, ami folytathatta volna ezt a tendenciát, úgy tűnt sosem készül el.

Aztán 2021-ben végre a Lionsgate elhozta várva várt hírt, miszerint tényleg leforgatják a negyedik részt, ráadásul az eredeti szereplőgárdának a nagy része most is tiszteletét teszi a vásznon. Lesz viszont egy nagy változás, Stallone ugyanis biztosan az utolsó feláldozhatók filmjét készíti el és átadja a stafétabotot Stathamnak, bár arról nem tudni mi lesz majd a sorozat jövője. Ez megnyitja majd az utat a filmbeli Lee Christmas előtt, hogy átvegye a sorozat főszerepét. Az új epizódra egyébként érdekes stáblistát sikerült összehozni, Tony Jaa és Andy Garcia mellett látható lesz Megan Fox, 50 Cent és Iko Uwais is a sztoriban. A Hollywoodban lezajló CinemaCon viszont újabb érdekességekkel szolgált a rajongók számára, a film első plakátján például minden fontosabb szereplőt nevesítettek:

Valamint egy érdekes szlogen is feltűnik:

"They'll die when they are dead"

Nagyjából úgy lehetne lefordítani, hogy csak akkor halnak meg, amikor már tényleg halottak. Ez a furcsa kifejezés több dologra is utalhat. Visszatérhet akár egy régi szereplő, de megtörténhet az is, hogy több fontosabb karakternek a negyedik rész lesz a végállomás. Emellett régóta léteznek olyan elméletek, amelyek szerint az Expendables 4-ben megölik a Stallone által játszott Barney Rosst, mivel ez a színész utolsó fellépése a franchise-ban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!