Több közel-keleti ország is tiltólistára rakta a Doctor Strange 2-őt

Több közel-keleti ország is tiltólistára rakta a Doctor Strange 2-őt

Az Örökkévalókhoz hasonlóan ezúttal is egy LMBTQ karakter miatt akadtak ki a cenzorok. 

A Marvel-moziverzum idén több nagy folytatással is készül a rajongók számára, melyek közül a Doctor Strange az őrület multiverzumában debütál leghamarabb a mozikban. A május 5-én debütáló film nem csak a variánsok és párhuzamos világok rejtelmeit tárja majd fel, de Sam Raimi rendező legutóbbi nyilatkozata alapján egy kis horrort is csempész 

A közelgő filmet egyébként óriási hype övezi az egész világon, egyes országokban azonban már biztos, hogy nem fogják bemutatni. Először Szaúd-Arábia jelezte, hogy a Doctor Strange 2 nem kívánatos produkciónak számít, ugyanis a Xochitl Gomez által alakított America Chavez karaktere leszbikus a történet szerint. Az országban uralkodó jelenlegi törvények szerint a homoszexualitás illegálisnak számít és az LMBTQ emberek jobb esetben is börtönre számíthatnak, ha orientációjuk a hatóságok tudtára jut. 

A legutóbbi sajtóértesülések szerint a multiverzumos kalandokra nem vár fényes jövő a környező közel-keleti államokban sem, ugyanis az IMAX egyiptomi Twitter oldala is bejelentette, hogy a filmet nem láthatják majd a nézők a helyi mozikban, továbbá a Kuvait is tiltólistára rakta az alkotást. Habár hivatalos indoklást nem mellékeltek a döntéshez, valószínűleg szintén a másság ábrázolása verte ki a biztosítékot a cenzoroknál. Ha emlékeztek még, a tavaly érkezett Örökkévalók is hasonlóan járt egyes országokban, mivel a készítők egy boldog meleg házasságban ábrázolták Phaisztoszt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti moziban nézitek majd Doctor Strange multiverzumos kalandjait?

  • 0 %
  • 57 %
  • 43 %