LoL: A legnépszerűbb dzsungel útvonalak

LoL: A legnépszerűbb dzsungel útvonalak

Megnéztük, merre mennek a dzsungelesek diamond felett.

Sok mindentől függ, milyen útvonalat választunk dzsungelesként. Figyelemebe kell venni, hogy piros vagy kék oldalon vagyunk, melyik hőssel játszunk mi, mivel az ellenfél, valamint milyen matchupok alakultak ki az egyes laneken. Mindezek ellenére egyértelműen kitűnik, diamond felett melyik a leginkább preferált útvonal.

Az elemzés kizárólag az első cleart veszi figyelembe, az első hét „lépést". A számok a diamond feletti rangsorolt meccseken alakultak ki minden régiót együttvéve.

Jól látszik, hogy a kék oldalon kevesebb a lehetősége a dzsungelesnek, hogy merre induljon el. Emiatt a játékosok majdnem kétharmada a piros buffnál kezd, mindössze 31% választja a blue-t, és valamivel több, mint 4% a raptorokat.

Népszerűségben is kiemelkedik a Red-Krug-Raptor-Farkas-Blue-Gromp-Sutyerák útvonal, az esetek 6,7%-ban ez a clear path, a körülményektől függetlenül.

Érdekes, mindkét oldalnál megfigyelhető, hogy a korai gankelés visszaszorult, az 5-5 legtöbbet választott útvonalban, mindössze háromban szerepel, akkor is az utolsó helyen. Túl gyorsan lehet leszedni a campeket, viszonylag kis erőforrás felhasználásával, így megéri aranyat gyűjteni azelőtt, hogy harcba bocsátkoznánk másik játékossal.

A piros oldalon nem ilyen nagy a különbség a népszerűségben. Megfordul a trend, és a kék buffnál kezdenek többen, a játékosok 56,3%-a. A raptorok is nagyobb eséllyel az első camp, valamint a gankelés mellett is többször döntenek, a harmadik helyen olyan útvonal van, aminek a végén meglátogatja a felső ösvényt. Az első öt lehetőségből ennek van a legnagyobb win rate-je, így az egy jó opció lehet, ha a körülmények megengedik.

Te merre szoktál menni? Váltod a körülményektől függően, vagy egy jól bevált mellett maradsz?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Melyik oldalt szeretsz jobban játszani?

  • 38 %
  • 63 %
League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.