Megérkezett az első előzetes Danny Boyle Sex Pistols sorozatához

Megérkezett az első előzetes Danny Boyle Sex Pistols sorozatához

A széria május végén debütál a Hulu streaming szolgáltatón. 

Még 2021 elején robbant a hír, hogy az amerikai FX csatorna berendelte a Moulin Rogue! és a Nagy Gatsby forgatókönyvét is jegyző Craig Pearce legújabb munkáját, a brit Sex Pistols punk-rock bandáról szóló életrajzi sorozatot. A széria rendezői székébe nem kisebb személyt sikerült megnyerni, mint a Trainspottinggal világhírre szert tevő, később a Gettómilliomosért Oscar-díjat kapó Danny Boyle-t, a főbb szerepekbe pedig a szakma feltörekvő csillagait szerződtették le. 

A Trónok harcából ismerős Maisie Williams például a kor divatikonját, Pamela Rooke-ot alakítja, a Westerost szintén megjárt Thomas Brodie-Sangster a zenekar menedzserét, Malcolm McLarent kelti életre, a Westworldben szereplő Taulah Riley pedig Vivienne Westwood megformálásáért felel. A Sex Pistols tagjait viszonylag ismeretlenebb nevek játsszák, azonban a készítők odafigyeltek arra, hogy a színészek kora egyezzen a karakterekével. A Pistol névre keresztelt szériához a minap futott be egy előzetes és első ránézésre egy igencsak autentikus korképet kaphatunk a zenekarról és a szigetek akkori kulturális és társadalmi helyzetéről. 

Érdekesség, hogy a banda egykori tagja, John Lydon már a gyártás alatt erősen beleállt a szériába és úgy nyilatkozott, hogy a produkció a valaha volt legnagyobb tiszteletlenség, amit el kellett viselnie élete során. A zenészt annyira felháborította a sorozat, hogy be is perelte egykori társait, Steve Jonest, Paul Cookot, Glen Matlockot, továbbá a néhai Sid Vicious hagyatékát kezelő szervezetet, hogy meggátolja a Sex Pistols zenék felhasználását, a bíróság azonban a kárára ítélt és elutasította a keresetet. A széria egyébként május 31-én érkezik a Hulu streaming szolgáltatóra, továbbá egyes piacokon a Disney+ fogja forgalmazni. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN ÉS AZ ERŐ LEGYEN VELED! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti szoktatok egyébként életrajzi filmeket vagy sorozatokat nézni?

  • 50 %
  • 25 %
  • 25 %
Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.