EU Masters: Rekklesék tovább írják a történelmet

Hiába várták sokan, hogy sima 3-0 lesz a finálé, végül meglepetésgyőzelem született.

Egy EU Masters döntőtől elvárható, elképesztően magas színvonalú Bo5-ös szériában esett egymásnak az ERL-régiók két legerősebb csapata, az LDLC OL és a Karmine Corp. Az előjelek alapján minden az LDLC OL győzelme mellett szólt, ugyanis az LFL regnáló bajnoka nem veszített még Bo5-öt 2022-ben, sőt az EUM-en egyetlen vereséget sem gyűjtöttek be. Hiába ezek az őrületes statisztikák, a Karmine Corp soraiban olyan játékosok sorakoznak fel, mint Rekkles, Saken és Cabochard. Őrületes négy meccset láthattatok tegnap az Idézők szurdokában, azonban a történelemkönyvekbe csak egyetlen csapat kerülhetett a kiemelt szekcióba. Zsinórban harmadik alkalommal a Karmine Corp nyerte meg az Amazon European Masters kiírását, Rekklesék bebizonyították, hogy "underdogként" is lehet maradandót alkotni.

LDLC OL vs Karmine Crop (1-3)

Minden úgy indult, ahogy arra a legtöbben számítottak. A korai szakaszban sikerült magához ragadnia Eikáéknak az előnyt, amellyel jól tudtak gazdálkodni. Cabochard Gnarja volt az egyetlen valódi erő a KC-ban, de egy-két csapatharcnál több nem volt bennük. Egy hosszú, kimerítő, de végig egyoldalú  meccsen szerezte meg az első győzelmét az LDLC OL, de ekkor még ők sem tudták, hogy aznap ez lesz az utolsó.

A második meccsen Saken kezei közé került az Azir, a homokkatonákkal pusztító szörnyeteg. Mivel egy kifejezetten csapatharcokra, valamint középső-késői szakaszra összeállított ötöst rakott össze a KC, nem volt meglepő, hogy a meccs elejét ismét dominálták Exakickék. Amikor azonban beindultak a team fightok, onnantól nem volt kérdés, hogy a KC megérkezett a mérkőzésbe. A Jarvan IV + Miss Fortune + Azir trió őrületes sebzést tudott kipréselni magából, de nem szabad elmenni Hantera ismételten remek Rakanja mellett sem.

Ami működik, azon ne változtass. Ez is lehetne a harmadik meccs mottója, ugyanis ismét Jarvan IV, Azir, MF és Rakan került a Karmine Corphoz, egyedül topon volt egy Camille - Gnar csere. Az eredmény tükrözi azt, hogy Sakennel ismét nem tudtak mit kezdeni Yike-ék, de Rekkles is kitett magáért ezen az összecsapáson, ha csak a KDA-t és az okozott sebzést nézitek. 0-1-ről 2-1-re fordított a KC, meccspontra került az LFL bronzérmese.

A szorult helyzetben Eika egy Xerathot pickelt, amely abszolút nem tartozik bele a meta legnépszerűbb hősei közé. Hiába a hatalmas range, amiből piszkálni tudta az ellenfeleket, az all-in szituációkra nem voltak meg az eszközök a francia mides kezében. Nem úgy Sakennél és Hanteránál, akik sorozatban harmadik alkalommal hozták el a Saken+Rakan párost. Ez a két karakter az engage-ben és a disengage-ben egyaránt jeleskedett, miközben a sárkányokat folyamatosan 113 tudta biztosítani csapatának. A célpontokra ismételten jobban fókuszáltak a KC-sek, a Hegy lélekkel felvértezve már tudták, hogy zsebben van a bajnoki cím.

A sorozat legjobb játékosát hivatalosan nem választották meg, de Saken zsenialitása mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A 23 éves francia játékos minden csapatharcban pontosan tudta, hogy mi a feladata, miközben az ösvényfázisban többnyire ellenválasztásokkal kellett szembenéznie. Hab a tortán, hogy Eika a döntő előtt abszolút a legjobb középső ösvényes volt az EUM-en, de Saken megmutatta, hogy a legnehezebb pillanatokban ő a mid lane ura.

Köszönjük nektek, hogy magyar nyelven néztétek az Amazon European Masters 2022-es tavaszi szezonját, ne feledjétek, hogy kedden 10:00-tól Saigon Buffalo vs T1 összecsapással startol az MSI!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki volt az EUM-döntő MVP-je?