Így reagált Tom Hiddleston arra, hogy Loki karaktere biszexuális

Így reagált Tom Hiddleston arra, hogy Loki karaktere biszexuális

A MCU sorozatában történik meg a nagy coming out, amikor is megerősítést nyer Loki szexuális irányultsága.

Nyilván az egyik legfontosabb információ a Marvel Univerzumban, hogy milyen is Loki szexuális beállítottsága, mindenesetre a sorozat kapcsán erre is fordítottak némi figyelmet a készítők. A 2021-ben debütáló – egyelőre egy évados – 6 epizódos sorozatban történik meg a coming out és Tom Hiddleston bizony fontosnak tartotta, hogy ez kiderüljön. Nem csak neki, de a produkció mögött álló egész csapat is hasonlóan érez. Hiddleston egyébként 2011 óta ölti magára Loki szerepét, abban az esztendőben mutatkozott be a Thor első részében, mint az istenség örökbefogadott testvére és ősellensége. Azóta hat MCU-filmben is szerepelt, mielőtt tavaly megkapta volna saját maga spinoff sorozatát a Disney+ jóvoltából.

Karakterének alapja egyébként a skandináv mitológiából származó isten, aki képes az alakváltások során a nemét is megváltoztatni. Az is érdekesség, hogy Lokit néhány Marvel képregényben queer (A queer (ejtsd: kuír) egy gyűjtőfogalom az olyan szexuális jelölésére, akik nem heteroszexuálisak vagy ciszneműek.) személyként ábrázolják. Bár a sorozat tavalyi, Hiddleston a The Guardiannek adott interjújában megosztotta, hogy reméli Loki coming outja ugyanolyan jelentőségteljes volt a rajongók számára, mint neki és a sorozat készítőinek.

"Remélem, hogy Loki biszexualitása jelentőségteljes volt azok számára, akik észrevették. Ez egy kis lépés volt és van még mit tenni, pláne a Marvelnek kell nagyon hosszú utat megtennie a queer karakterek ábrázolását illetően. De ez határozottan fontos volt mindannyiunk számára."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!