Spoiler: Mit jelent a Doctor Strange 2 stáblistás jelenete?

Spoiler: Mit jelent a Doctor Strange 2 stáblistás jelenete?

A film végi jelenet jó néhány új kérdést is felvet, ezeket igyekszünk megválaszolni.

A cikk SPOILERT tartalmaz!

Kezdjük azzal, hogy a május 6-án debütáló új Marvel film elég erős startot tudhat maga mögött. Már az első hétvégén 450 millió dollárt hozott a konyhára, ezzel pedig 2022-ben a harmadik legtöbbet kaszáló alkotássá vált, ebben az esztendőben csak a Batman (764 millió) és a Water Gate Bridge (626 millió) termelt több bevételt. Amerikában egyébként az első néhány nap alatt ez 185 millió dollárt jelent, ami szintén egy remek kezdetet jelent a studió számára.

A másik érdekessége a filmnek, hogy Doctor Strange kapcsolatba került a Setét Könyvvel, ami meg is rontja őt, hiszen megjelenik a harmadik szeme. A Marvel Comics The Darkhold Alpha #1 című képregényben derül ki, hogy ez a könyv fizikai és szellemi áldozatot követel minden olvasójától, ráadásul felfedi a belső bűneiket és az általuk még nem járt utakat is, amelyek akár pusztuláshoz is vezethetnek.

A Doktor Strange és az őrület multiverzumában az 616-os Földi Strange találkozik egy másik énjével, aki megtalálta a Setét Könyvet az univerzumában és ezzel gyakorlatilag a rossz útra lépett, miután egyetlen célja volt csupán, hogy megtalálja azt a Christine-t, aki boldog lenne vele.

A stáblista közbeni jelenetben egy új karakter is megjelenik a képernyőn, akit nem más alakít, mint Charlize Theron. A lila ruhás nő közli a doktorral, hogy térfúziót okozott a multiverzumban, ezért vele kell mennie, hogy helyrehozzák ezt a hibát. A titokzatos személy Clea, a Sötét Dimenzió örököse. De ki az a Clea és milyen kapcsolat fűzi Strange-hez, illetve ki lehet a következő ellenfél?

A Marvel.com szerint Clea Dormammu unokahúga. Dormammu pedig, akivel az MCU rajongói a 2016-os Doctor Strange-ben találkoztak, régóta a Föld meghódítására törekszik. A képregényekben, amikor Doctor Strange elutazott a Sötét Dimenzióba, hogy megküzdjön Dormammuval, Clea segítette őt, ezen kaland során viszont egymásba szerettek. Doktor Strange számára Clea az egyik legfontosabb személlyé válik az életében.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!