MSI: 5 játékos, akire érdemes odafigyelni

MSI: 5 játékos, akire érdemes odafigyelni

Kedden indul 2022 első nagy League of Legends világversenye, kövesd az eseményeket a magyar streamen.

Már csak egyet kell aludni a 2022-es Mid-Season Invitational első meccsnapjáig. Az idei esztendő első felének legnagyobb LoL-os versenyét élőben, magyar nyelven követheted a délelőtti és koradélutáni órákban. Az egyes régiók bajnokait felsorakoztató mezőnyben ott lesz Faker, caPs, Xiaohu és még rengeteg világsztár, azonban vannak olyan idézők, akik most robbanhatnak be igazán a League of Legends legelitebb klubjába.

Kyle "Danny" Sakamaki (Evil Geniuses)

Mindössze 18 éves az LCS bajnokcsapatának lövésze, aki valami egészen elképesztő statisztikákat pakolt le a tavaszi szezonban. A csapat mindent megtesz azért, hogy az összes erőforrást belepumpálják Dannybe, ezért többen az Uzival kiálló RNG-hez hasonlítják kicsit az EG játékstílusát. Az EG a "C" csoportban harcol a továbbjutásért a G2 Esports és az ORDER együtteseivel. Papíron a második hely garantált, de akár még caPséket is megelőzhetik, ha jó formát fognak ki az első napokban.

Wong "Unified" Chun Kit (PSG Talon)

Tavaly az MSI-on 3-4. helyezést elérő csapatból kimaradt, a Worldsön magához képest gyenge teljesítményt nyújtott a 22 éves hongkongi lövész. Unified és Kaiwing duója dominálni tudta idén is a PCS-t, de az igazi próbatétel csak most következik. Az RNG, RED és IW triója nem tűnik egyszerűen megoldható feladatnak a PSG Talon számára, azonban egy jó Unified segíthet abban, hogy legalább a második helyet megcsípjék, ami már továbbjutást ér.

Ryu "Keria" Min-seok (T1)

A T1 csapatából gyakorlatilag bárkit ki lehetne emelni (Zeus, Oner, Faker és Gumayusi, elnézést kérek - a szerk.), azonban az alsó ösvényes duó talán az, amelyik abszolút a legjobbnak tekinthető jelenleg a világon. Gumayusi remeklése óriási mértékben köszönhető a 19 éves partnerének, aki megérdemelten lett az LCK 2022-es tavaszi MVP-je. Keria rengeteg hőssel képes kiemelkedőt nyújtani, de talán Thresh az, akivel egyszerűen nem tud hibázni. MadLife és Mata neve mellé lassan felvéshető a T1 támogatójának nickje, aki első nagy nemzetközi sikerére hajt.

Sergen "BrokenBlade" Çelik (G2 Esports)

Hiába végzett csak a negyedik helyen az alapszakaszban, majd esett le alsó ágra rögtön a rájátszás első meccse után a G2 Esports, abszolút megérdemelten jutottak ki az MSI-ra. Oroszlánrészt vállalt a remek szereplésből BrokenBlade, aki az első olyan játékos, aki először megnyerte az LCS-t, majd hazatért Európába, hogy az LEC trónjára is felüljön. Irelia, Trynda, Ornn vagy Yone? A "Topfathernek" teljesen mindegy, a lényeg, hogy ott üsse az ellenfelét, ahol éri.

Lee "Yaharong" Chan-ju (DetonatioN FocusMe)

Joggal kérdezhetnétek, hogy mit keres ezen a listán a japán bajnok középső ösvényese. A DFM az RNG, a T1 és a PSG Talon mellett a negyedik olyan csapat, amelyik a tavalyi világbajnokság csoportköreiben, valamint az idei MSI-on is részt vesz. Igen illusztris társaságba kerültek Yaharongék, mindenképpen érdemes rájuk odafigyelni. A DFM koreai midese az idei évben 29 profi meccset játszott, átlagosan kevesebb, mint 1 halált (!) gyűjtött be ezeken az összecsapásokon. Sem a killeket, sem az aranyat nem lopja el Yutapon elől, egyszerűen csak tökéletesen teszi a dolgát, ami a mostani metában egy többnyire control mage-eket használó középső ösvényestől elvárható.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted láthatunk pentakillt az MSI-on?