LoL: Coming outolt a négyszeres LCS-bajnok sztárjátékos

LoL: Coming outolt a négyszeres LCS-bajnok sztárjátékos

A közösségi médiában osztotta meg érzéseit az LCS valaha volt legeredményesebb supportja.

Nincs még egy olyan támogató játékos, aki több NA LCS bajnoki címet gyűjtött volna be, mint a TSM egyik legendás alakja. A Kínában született, de kanadai állampolgárként befutott 25 éves veterán, a közösségi médiában osztotta meg, hogy a saját neméhez vonzódik. Nick "LS" De Cesare után Vincent "Biofrost" Wang a második olyan nemzetközi szinten ismert, valódi sztárnak mondható idéző, aki coming outolt.

Biofrost, a TSM egyik nagy legendája

A zseniális Karma és Bard pickjeiről elhíresült játékos 2016 májusán csatlakozott a TSM csapatához, akiknél közel másfél évet töltött el. Kijutott a 2016-os Worldsre, a 2017-es MSI-ra és vb-re, valamint a 2020-as világbajnokságra is. Utóbbin mutatott teljesítményükre sokan emlékeznek, ugyanis csúfosan leszerepeltek LCS-bajnokként. Egy nem túl acélos 0-6 után ülhettek fel a repülőre, amely hazarepítette őket Sanghajból. Biofrost mellett olyan ADC-k tudtak kiteljesedni, mint Doublelift, WildTurtle és Stixxay, igaz utóbbival duóban "csak" a bronzéremig jutottak az észak-amerikai LoL-ligában.

Biofrost és a coming out

A fantasztikus eredményekkel büszkélkedő játékos a Twitter oldalán osztotta meg a posztot, amiben nyíltan felvállalta, hogy meleg. Leírta, hogy már 8 éves korában el kellett viselnie a homofób beszólásokat, amelyektől még akkor sem szabadult meg, amikor profi e-sportoló lett belőle. A videójátékos iparág tele van olyan alakokkal, akik szexisták, előítéletesek és homofóbok, amelyen véleménye szerint mindenképpen változtatni kéne. Végül Biofrost rámutat arra, hogy nem kifejezetten saját maga miatt osztotta meg érzéseit és gondolatait a világgal, hanem azért, hogy felhívja a fenti problémákra a figyelmet, amelyek behálózzák az LGBTQ+-közösséget.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nézted a 2020-as Worldsön a TSM meccseit?