Saját filmet kap a 30 kiló kokaint felfaló medve – igaz történet alapján

Saját filmet kap a 30 kiló kokaint felfaló medve – igaz történet alapján

Ennél szürreálisabb alkotás nem biztos, hogy születik majd a jövő esztendőben.

Mondhatnánk azt is, hogy ez lesz a Micimackó felnőtt verziója, ahol a barátságos medve nem a mézért van oda, hanem másban leli örömét, bár sajnálatos módon sok örömöt nem adott neki ez a kaland. Történt ugyanis 1985-ben, hogy egy Andrew Thornton nevű drogcsempész épp a munkáját végezte és Kolumbiából indult útnak egy halom "porcukorral", amit az Egyesült Államokba szeretett volna eljuttatni. Egy már bevált taktikához folyamodott és még a levegőben kihajította a gépből a 15 millió dollárt érő rakományt, majd ezt követően ő maga is elhagyta a repülőt, de neki már nem volt szerencséje.

Az ugrás közben szembetalálkozott a gép farkával, elvesztette az eszméletét, a többit pedig már ki lehet találni. Nem sokkal később Knoxville közelében találták meg a holttestét. A tehetséges fuvarozó egyébként eléggé biztosra akart menni, golyóálló mellényt viselt, tele volt fegyverekkel, így nem lehetett eltéveszteni, hogy simliskedett. A rendőrség lenyomozta az útvonalát és mit adott isten egy táska kivételével az összeset megtalálták a rakományból.

A tizedik táska viszont csak hónapokkal az esetet követően került elő, mellette pedig egy elhunyt medvét is felfedeztek. Volt összefüggés az anyag és az állat között, mivel a vizsgálatok kimutatták, hogy a fekete medve szinte a csomag teljes tartalmát beflamózta, ami nagyságrendileg 30 kilogramm kokaint jelentett. A macit aztán később kitömték és Cocaine Bear néven Lexingtonban kiállították, ráadásul a mai napig meg lehet tekinteni őt.

Hollywoodban pedig lecsapnak az ilyen sztorikra, persze némileg azért kiszínezik majd. Elizabeth Banks ül majd a rendezői székbe és az általa készített filmben a medve a por felszippantása után ámokfutásba kezd és letarol mindent, ami az útjába kerül. A tervek szerint 2023-ban kerül majd bemutatásra a mozikban a Cocaine Bear című művészfilm.

Kövess Minket!