Egyiptomi istenek és tragikus emberek – Holdlovag 1. évad kritika

Egyiptomi istenek és tragikus emberek – Holdlovag 1. évad kritika

A Marvel-moziverzum legújabb szériája formabontó stílusával és kiszámíthatatlan történetével belopta magát a franchise rajongóinak szívébe. 

Az olyan filmek mellett, mint például a nemrég debütált Doctor Strange az őrület multiverzumában és a júliusban érkező Thor: Szerelem és mennydörgés, a Marvel-moziverzum sorozatokkal is bővül 2022-ben, melyek közül talán a Holdlovag volt a legfurább és leginkább ambiciózusabb. A történet alapvetően az Oscar Isaac által alakított Steven Grant körül forog, aki disszociatív személyiségzavarban szenved és saját bevallása szerint nem tud különbséget tenni az álom és a valóság között, nem mellesleg pedig ő az egyiptomi holdisten, Khonshu földi avatárja. A főhős belső konfliktusa mellett akad azért külső fenyegetés is, viszont nem lőnénk le előre mindent. 

A Holdlovag egyébként rendkívül jó visszajelzéseket kapott a közönségtől és a szakmától is egyaránt és sokan az MCU egyik legélvezetesebb, mégis legfurább alkotásának tartják, főleg annak tekintetében, hogy cselekménye teljesen kiszámíthatatlan. Az utolsó epizód érkezésének apropóján a PC Gurunál gorcső alá vették a sorozatot, így ha még nem láttátok, az alábbiakban olvasható spoilermentes kritika alapján eldönthetitek, érdemes-e időt fektetni a pusztán hat epizódból álló történetre. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!