Összeesőben a kriptopiac, mélyponton több valuta árfolyama is

Hónapok óta nem volt ilyen alacsonyan sem a Bitcoin, sem az Ethereum.

Úgy néz ki, eddig még nem látott zuhanásban van a kriptovaluta-piac: a Bitcoin árfolyama például 28 000$ és 31 000$ között ragadt napok óta, míg az Ethereum is 2 000 dolláron áll – mindkettő esetben közel feleannyin, mint tavaly novemberben. Emiatt pedig ha lehet valakit / valamit „okolni", az a TerraUSD.

A TerraUSD az egyik, ha nem a legismertebb stablecoin: ezek azok a valuták, amelyek egy, a valóságban is létező pénznem – jelen esetben az amerikai dollár – értékét képviseli, ahhoz igen szorosan áll közel. A befektetők ezt egyfajta „menedéknek" tekintik, azaz ilyenekből vásárolnak be, ha épp nem egy ingadozó árfolyamú valutába szeretnének befektetni. A héten azonban nagyot esett a TerraUSD árfolyama, és állt már történelmi mélyponton, 22 centen is, miközben általában csak néhány ezreléknyit szokott változni az értéke normál esetben. Más stablecoinokkal ellentétben a TerraUSD-t viszont egy kriptovalutához kötik, ez esetben ez a Luna, amelynek az értéke szintén 75%-ot esett, vitte így magával a TerraUSD-t is, ezzel pedig az egész piacon láncreakciót indítva.

A TerraUSD készítője, Do Kwon ugyanis eladta 3,5 milliárd dollár értékű bitcoinját, amelyet a TerraUSD biztosítására vásárolt, a hatalmas eladástól viszont pánikhangulat tört ki és nagyon sokan adták el saját valutájukat, előidézve ezzel az árfolyamcsökkenést: a hét elején még 40 ezer dolláros árfolyamon álló Bitcoin május 13-án délelőtt 29 ezer dollár alatt is állt. Legnépszerűbb valutaként pedig hatással volt a többi valutára is, elemzők szerint napok alatt 300 milliárd dollárt (közel 111 billió forint) vesztett értékéből a piac.

Péntek délután 13 órára azonban ismét 30 ezer dollár felett volt a Bitcoin árfolyama, de hogy mit hozhat a jövő, azt nehéz megjósolni. További zuhanás ugyanis ugyanúgy elképzelhető, amelyet elősegíthet, ha továbbra is fennáll a pánikhangulat a piacon. Az árfolyam idáig történő nagyobb zuhanása közben is voltak időszakos emelkedések, de azok mind tiszavirág életűnek bizonyultak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te fektettél már be bármilyen kriptovalutába?

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.