A kritikusok imádják Tom Cruise új Top Gun filmjét

A kritikusok imádják Tom Cruise új Top Gun filmjét

A Maverick alcímet viselő alkotás egyesek szerint jobban sikerült, mint az eredeti. 

A hamarosan 60 éves Tom Cruise karrierjét még a 80-as években kezdte és a világot jelentő deszkák egyike az 1986-ben bemutatott Top Gun volt. A filmet Tony Scott rendezte és a legendás Jerry Bruckheimer producer terelgette, a történet pedig a lázadó természetű vadászpilóta, Pete "Maverick" Mitchell százados körül bonyolódik, aki bekerül az amerikai haditengerészet TOPGUN nevű kiképzőprogramjába. Habár az alkotás vegyes fogadtatásban részesült a kritikusok részéről, hatalmas sikereket aratott a kasszáknál és a 15 millió dolláros gyártási költség ellenére 357 millió dollárt kaszált világszinten, ráadásul elnyerte a legjobb eredeti filmzenének járó Oscar-díjat, idővel pedig kultusz státuszba emelkedett. 

A második felvonást már a 2010-es évek óta tervezték a Paramount Pictures-nél, azonban Tony Scott tragikus halála után a projekt évekig szunnyadt a talomban, míg végül 2017-ben Cruise bejelentette, hogy az új film a Top Gun: Maverick címet viseli majd. A forgatás hivatalosan 2018-ban kezdődött és a színész mellett olyan tehetségek is szerepet kaptak, mint Jennifer Conelly, Ed Harris, Miles Teller, vagy az eredeti alkotásban feltűnő Val Kilmer. A bemutatót eredetileg 2019-re tervezték, azonban a stúdió egy évvel eltolta a premiert az utómunkákra hivatkozva, időközben viszont beütött a koronavírus világjárvány, így végül csak most, május végén debütálhat az előzetesek alapján rendkívül izgalmasnak tűnő folytatás. 

A Top Gun Maverick első kritikái egyébként már be is futottak és a film jelenleg 97% áll a Rotten Tomatoes oldalon, 90 vélemény alapján. A rendkívül pozitív visszajelzések nem fukarkodnak a dicsérettel, a TIME Magazin újságírója például úgy fogalmaz, hogy sokkal jobb, mint az első rész és összességében is felülmúlja az elvárásokat. Ezzel a véleménnyel egyetért Ben Kendrick is a Screen Ranttól, az Empire-től pedig Ian Freer az alábbiakat írta. 

"Könnyedén felidézi a 80-as éveket, de valahogy mégis frissnek érződik. Joseph Kosinki rendező örömteli Top Gun: Maverickje nemcsak felér az eredetivel, de bizonyos területeken túl is tesz rajta. Az egész ismerősnek tűnik és a fedélzeten mindenki teszi a feladatát, mindezt pedig olyan nagy lendülettel és szeretettel adják át – enyhe melankóliával megfűszerezve – hogy lehetetlenség nem ráhangolódni az egészre."

A film május 26-án kerül a mozikba hazánkban és ha tippelnünk kéne, nagy sikere lesz, főleg annak tekintetében, hogy nem nagyon lesz riválisa egészen június elejéig, amikor is a Jurassic World: Világuralom debütál majd. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti láttátok egyébként az eredeti részt?

  • 80 %
  • 20 %
  • 0 %