Hirdetés

Hardver: Vadonatúj videokártya-szériával jelentkezik az NVIDIA

A vékonyabb pénztárcájú felhasználókra gondol új modelljével az NVIDIA.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Valorant East: United

Vegatables vs. Auristralis

Esport1 Podcast

Mi lesz veled FIFA?

Hirdetés

Egyelőre még nagyon kevés információ látott napvilágot az NVIDIA legújabb videokártyájáról, de abban biztosak lehettek, hogy nem ez lesz az a hardver, amellyel kipréselhetitek a 4K 60 FPS felbontást a legújabb játékokból. A gyártó célja nem más, mint a verseny megteremtése a belépő árkategóriájú szektorban, ahol eddig az AMD tudott nagyobb szeletet vágni a tortából. Hamarosan érkezhet a piacra az NVIDIA GeForce legújabb szériájának első fecskéje, a GTX 1630. Az utolsó GTX Turing kártya 2019 áprilisában került a polcokra, azaz három évet várt az NVIDIA, hogy ismét ehhez az architektúrához nyúljon.

Miért most akar berobbani a "low-end" szektorba ismét az NVIDIA?

Egyszerűen nem tudták kiszolgálni azokat a gamereket, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy 100 000 forintnál többet költsenek egyetlen alkatrészre. Az RTX 3050 hiába kapott 250 dolláros indulóárat, a kereskedők ezt nem igazán vették figyelembe, így jutott el végül a vevőkhöz 330 dollár körüli áron a kártya. Az AMD ezzel szemben biztosra ment, amikor az RX 6400-zal a GTX 1050 Ti-t, az RX 6500 XT-vel a GTX 1650-et "ültette le a kispadra". Egyszerűen a két AMD-kártya sokkal jobb ár/érték aránnyal rendelkezik, mint az NVIDIA hasonló teljesítményű modelljei. A GTX 1630-ast nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy modernebb GTX 1050 Ti-t, vagyis az RX 6400-nak lehet közvetlen ellenfele a piacon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: GTX 1650

Te vennél most videokártyát 300 000 forint felett?

Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
  • TheElf 1 hónapja
    Extrém vélemény következik: A PC fő előnye a konzolokkal szemben már az XT korszakban is az volt, hogy a PC akár a konzolokhoz, akár a tipikus "home computerekhez" képest valamennyire sokoldalú tudott lenni. Egy eszköz szolgálhatta ki a játékot, a többféle hobbit, akár tanulást/munkát, pénzügyi tudatosságot, stb. Ma kicsit furcsább a helyzet. Ma vagy a PCt bővítjük Gamer PC-vé, vagy vehetünk mellé egy konzolt. Ezért sokszor az a kérdés, hogy a gamer VGA felára a nem gamer, de nekünk minden másra elég VGAval szemben magasabb-e, mint egy konzol ára, ha hasonló élményt keresünk.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés