Elstartolt a Hófehérke forgatása, de a gagyi jelmeze egyből felháborodást keltett

Elstartolt a Hófehérke forgatása, de a gagyi jelmeze egyből felháborodást keltett

Ha pedig ez nem okozott volna elég problémát, a rajongók egy része a főszereplő kapcsán is nemtetszését fejezte ki korábban.

1937-ben készült el első ízben a Snow White and the Seven Dwarfs, az az a Hófehérke és a hét törpe moziváltozata, amely a Walt Disney animációs stúdió legelső alkotása is egyben. 2022-ig kellett várni, hogy a Grimm testvérek gyűjteményének egyik legismertebb klasszikus darabja újra a nagyvászonra költözhessen. Az év elején azonban rögtön nagy port kavart a közösségi médiában a hír, miszerint Rachel Zegler lesz a film főszereplője.

Őt a 2021-es West Side Storyból ismerhetik egyesek, melyet Steven Spielberg rendezett, de alapvetően a közösség egy részének a latin-amerikai színésznő szúrja a szemét Hófehérke szerepében. Miközben a Disney büszkén hirdeti, hogy igyekszik alkotásainak szereplőit sokszínűen ábrázolni egy híresebb személy is elég csúnyán beszólt a stúdiónak emiatt akkor. A Trónok harcra sztárja, Peter Dinklage nem rejtette véka alá a véleményét és kettős mércével vádolta meg a stúdiót, mivel szerinte más káros sztereotípiákkal nem foglalkoznak és Hollywood teljes mértékben visszafejlődik emiatt.

„Kicsit meglepett a tény, hogy olyan büszkék voltak arra, hogy egy latin színésznőt választottak Hófehérke szerepére. Egyfelől progresszívak vagytok, de még mindig ugyanezt a k*b*sz*tt*l visszás történetet játsszátok el a barlangban élő hét törpéről. Mi a f*szt csináltok, emberek? Tényleg nem tettem eleget az ügy előmozdításáért? Gondolom, nem vagyok elég hangos. Minden szeretet és tisztelet a színésznőnek, és azoknak az embereknek, akik azt hitték, hogy helyesen cselekszenek, de muszáj megkérdeznem: mit műveltek?” – nyilatkozta Dinklage a podcaster Marc Maronnak.

A Disney akkor az alábbi közleményben reagált:

„Hogy elkerüljük az eredeti animációs filmből származó sztereotípiák megerősítését, más megközelítést alkalmazunk a hét karakterrel kapcsolatban. Konzultáltunk a törpék közösségének tagjaival. Alig várjuk, hogy részleteket is megoszthassunk a fejlesztési időszakot követően arról, hogy már a gyártás is halad.”

Ha pedig ez mind nem lenne elég, akkor most az első forgatási képeken megcsodálható Hófehérke jelmezére akadtak ki a követők. Szimplán rettentő gagyi hatást kelt és nagyon olcsó iparos munkának tekinthető ez a ruha, reakcióban pedig érkeztek olyan képek is, miszerint egy cosplayer szinte nulla büdzséből ezerszer jobb jelmezt képes készíteni. Alighanem akkor teljesen jogos a kérdés, hogy a Disney miért nem tud előállni valami sokkal látványosabb és szuperebb ruházattal?

A film rendezői székében Marc Webb foglal helyet és az új alkotás az 1937-es Disney-animációs klasszikus adaptációja, egyben folytatása is lesz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!