Rebootolják Sean Connery utolsó filmjét és már megvan a forgatókönyvíró is

Rebootolják Sean Connery utolsó filmjét és már megvan a forgatókönyvíró is

Legutóbb 2003-ban forgatott filmet a 2020-ban elhunyt Oscar-díjas skót színész, Hollywood pedig nem tudott megülni a hátsóján és ezt az alkotást is újra feldolgozzák.

A fél évszázados pályafutása alatt Sean Connery szerepelt néhány nagyszabású és pazar filmben, elég csak a James Bond alakításaira gondolni, de ne felejtsük el az Aki legyőzte Al Caponét, a Sziklát, a Leghosszabb napot vagy a Vadászat a Vörös Októberrét, illetve a szóban forgó A szövetséget sem, bár ez utóbbi már nem kapott annyira jó értékeléseket sem a kritikusoktól, sem a rajongóktól. Azt azonban meg kell hagyni egyszer mindenképp jól el lehet rajta szórakozni szerény véleményem szerint. Az viszont, hogy utolsó filmje arra vonatkozik, hogy fizikailag ekkor jelent meg utoljára egy alkotásban, egyébként 2012-ben még egy animációs filmben (Sir Billi) a hangját kölcsönözte a főszereplőnek.

Mindenesetre most úgy tűnik újra elővették A szövetséget a fiókból a tengeren túlon és elkészítik ismét. Talán kevesen tudják, hogy az angolul csak The League of Extraordinary Gentlemen filmnek az alapjául szolgáló képregényt Alan Moore készítette, aki emellett olyan történeteket is papírra vetett még, mint a V, mint vérbosszú vagy a Watchmen. Ő kardoskodott az ellen is, hogy ne születhessen újabb adaptáció A szövetségből, de mind hiába, Hollywood útjába úgy tűnik nem állhat semmi. A Disney a Fox megvásárlásával a képregény-sorozat jogait is megörökölte, tehát nincs akadálya, hogy tető alá hozzanak belőle egy új részt.

A történet szerint olyan különleges személyek és lények harcolnak vállvetve, mint Mina Murray, Allan Quatermain, Nemo kapitány, Dr. Jekyll és a láthatatlan ember. A 2003-as feldolgozásban tiszteletét tette Sean Connery mellett Stuart Townsend, Naseeruddin Shah, Peta Wilson és Jason Flemyng is. Dacára a negatív kicsengésű visszajelzéseknek a film végül hozott némi pénzt a konyhára, köszönhetően, hogy a világ minden pontján játszották és aztán DVD-n is értékesítették. A reboot híre mellett azt is bejelentették, hogy Justin Haythe felel majd a forgatókönyvért, aki korábban a Revolutionary Road és a Red Sparrow sztorijai kapcsán lehet ismerős. Az eddig elmondások alapján Haythe várhatóan a képregényekben látott fő történetszálhoz igyekszik majd igazítani a forgatókönyvet.

A tervek szerint a film a Hulu streaming szolgáltatásán debütálna, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz a bemutatója.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!