Kész a Joker folytatásának forgatókönyve és úgy tűnik a címe is megvan

Kész a Joker folytatásának forgatókönyve és úgy tűnik a címe is megvan

Ami néhány napja még csak pletyka volt, az mostanra valósággá vált, miután maga a Joker első részének forgatókönyvírója egy kép formájában tette közzé, hogy elkészült a folytatás sztorijával.

A 2019-es első rész nagyot tarolt, egyrészt mert 11 Oscar jelölést kapott, illetve ezt a rangos díjat maga a főszereplő Joaquin Phoenix meg is kapta (Hildur Guðnadóttir pedig a legjobb eredeti filmzenéért kapta meg ezt az elismerést). Másrészt a szerényebb költségvetés (60-70 millió dollár) ellenére 1,07 milliárd dollárt termelt a Warner Bros. Entertainmentnek. Ezt követően rögtön biztosra vették, hogy jöhet a második epizód, de aztán úgy tűnt nem lesz olyan egyszerű ezt tető alá hozni. Végül mostanra vált szinte biztosra, hogy újra láthatjuk majd Phoenixet a filmvásznon Jokerként.

Todd Philips Instagramon osztott meg egy elég árulkodó képet, és ezek szerint elkészült a forgatókönyvvel – együtt dolgozott rajta Scott Silverrel. A borítón olvasható felirat pedig alighanem a pontos címet takarja: Joker – Folie à deux. Alapvetően a Folie à deux, más néven megosztott pszichózis vagy megosztott téveszmés rendellenesség (SDD ), olyan pszichiátriai szindróma, amelyben a téveszmék tünetei, és néha a hallucinációk egyik egyénről a másikra terjednek. Ennek alapján akár az is előfordulhat, hogy Joker legnagyobb rajongója és egyben szerelme, Harley Quinn is színre léphet, de ez persze egyelőre csak teória.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Todd Phillips (@toddphillips) által megosztott bejegyzés

A bejegyzésben egy másik kép is szerepel, ahol Phoenix épp az új scriptet tanulmányozza. Ha rábólint a fejesekkel együtt, akkor arra lehet számítani, hogy 2022 második felében vagy 2023-ban vágnak neki a forgatásnak, így egyelőre nem lehet még tudni, hogy pontosan mikor kerülhet a mozikba a Joker 2. Egy biztos, ha képesek hozni az első rész komor és drámai hangulatot, akkor egy remek folytatásnak örülhetnek a rajongók.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!