LoL: Elárulta a Riot, hogy a női játékosok férfi vagy női karaktereket választanak

LoL: Elárulta a Riot, hogy a női játékosok férfi vagy női karaktereket választanak

Egy nagyon érdekes statisztikát osztott meg a Riot Games egyik munkatársa az idézőkkel.

A League of Legends közösség legnagyobb fórumán Ryan "Reav3" Mireles megosztott néhány stratégiát és statisztikák, amelyek a Riot Games egyes döntései mögötti folyamatokba engednek betekintést. A frissen kinevezett Lead Gameplay Producer (tulajdonképpen a játékmenetért felelős csapat vezetője) először arra tért ki, hogy pontosan milyen okok vezetnek ahhoz, hogy női vagy férfi karaktereket kezd el fejleszteni a cég. Utána megosztott néhány statisztikát arról, hogy a női és férfi idézők milyen nemű LoL-hősökkel játszanak legszívesebben.

A női és férfi karakterek fejlesztéséről

„Néhány évvel ezelőtt végig néztünk a hősök hatalmas csapatát, majd megállapítottuk, hogy nagyjából 60%-ban férfi, 40%-ban női karakterek sorakoztak fel. Hosszú távon szeretnénk elérni, hogy nagyjából 50-50% legyen ez az arány, ezért az elmúlt években szándékosan több női karaktert fejlesztettünk. Ezt a trendet szeretnénk tartani addig, amíg elérjük a kitűzött célt, az 50-50%-ot.”

Milyen nemű karakterekkel játszanak a női és férfi idézők?

„Az általunk mért adatokból kiderül, hogy a női játékosok előnyben részesítik a női hősöket. Még konkrétabban 97%-ban kizárólag női karakterekkel játszanak a női idézők. A férfi LoL-osok megosztottak ebben a tekintetben, vagyis 50-50%-ban választanak női és férfi hősöket. Amikor férfi karaktert fejlesztünk, akkor gyakorlatilag az összes női LoL-ost cserben hagyjuk ebben a tekintetben, ugyanis ők egyáltalán nem játszanak férfi hősökkel.”

Veletek elő szokott fordulni, hogy kifejezetten a neme miatt választotok egy-egy hőst?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Véleményed szerint te hány százalékban választasz női LoL-karaktereket?