Sokkal kevesebb csalót ígérnek az új Call of Duty játékokba

Sokkal kevesebb csalót ígérnek az új Call of Duty játékokba

Az Activision és az Infinity Ward foglalkozik a Call of Duty: Modern Warfare 2 többjátékos módjainak egyik legnagyobb problémájával.

Az Activision és az Infinity Ward lerántotta a leplet arról, hogy mire számíthatunk a Call of Duty: Modern Warfare 2-ben, amikor a játék október 28-án megjelenik.

A többjátékos módok vitathatatlanul minden COD-kiadás leginkább várt játékmódjai, és ez alól az MW2 sem lesz kivétel. Azonban a legtöbb ehhez hasonló játékban óriási problémát jelentenek azok a játékosok, akik tisztességtelen előnyhöz próbálnak jutni különböző programok segítségével, sok bosszús pillanatot okozva ezzel másoknak. Mivel a többjátékos módra ilyen nagy hangsúlyt fektetnek, az Activision megszólította azokat, akik tisztességtelen előnyre szeretnének szert tenni.

A RICOCHET Anti-Cheat programot először a COD: Vanguard és a Warzone játékokban vetették be. A fejlesztők azonban most megerősítették, hogy mind a Call of Duty: Modern Warfare 2, mind a COD: Warzone 2.0 az első naptól kezdve tartalmazni fogja ezt a biztonsági eszközt. Úgy működik, hogy felismerje azokat az alkalmazásokat és kódokat a számítógépeken, amelyeket a játékosok a játékban segítségnyújtásra használhatnak. Az előző játékokhoz hasonlóan a RICOCHET-et is telepíteni kell a játékos gépére ahhoz, hogy a többjátékos módokat feloldhassa.

Mivel egyre több cím teszi lehetővé a konzolok és a PC-k közötti crossplayt, létfontosságú, hogy a játékok csalóbiztosak legyenek. Az Activision azonban elismeri, hogy a rendszer nem 100%-ig hatékony, így a játékosoknak továbbra is jelenteniük kell minden gyanús tevékenységet. A kiadó azonban elkötelezett amellett, hogy a RICOCHET algoritmusait más módszerekkel együtt fejlessze.

A Modern Warfare 2 és a Warzone 2.0 is RICOCHET-támogatással rendelkezik majd, ami kétségkívül megnyugtathatja a Call of Duty közösséget. Egyelőre nem világos, hogy a rendszert a készülő MW2 bétatesztjében is bevetik-e. Azonban az Activision és az Infinity Ward bejelentése azt mutatja, hogy komolyan gondolják a tisztességtelen játékot választó játékosok eltávolítását, hogy a játék mindenki számára szórakoztató legyen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!