MEF FIFA 22: Megnyerte élete első offline versenyét a Domination játékosa!

Sero történelmet írt, miután első online versenyét követően drámai körülmények között a MEF-en is övé lett a trófea.

A PlayIT-en megtartott Magyar E-sport Fesztivál nevéhez méltó módon valóban elhozta a nézők és rajongók számára a virtuális futball ünnepét. Már délelőtt 9 órakor elkezdődtek a mérkőzések és bár az első kör csak egy ízben hozott igazán szoros összecsapást, már ekkor érződött óriási küzdelem lesz a trófeáért. Minden meccset BO3-ban játszottak le a felek, és a legjobb nyolcban egyedül a KJoci vs IAS_Balu végződött csak 2:1-re. Rajta kívül még a DVSC két fiatal titánja, Kondakor és GrislyJam, valamint a Szoboszlai Dominik által alapított e-sport együttes képviselője, Sero jutott az elődöntőbe.

Itt Kondakor és KJoci hihetetlen parázs párharcot játszott egymással, melyben először KJocinak sikerült 1:3-ról egyenlítenie, majd a 4:4-es hosszabbítás után büntetőkkel mégis elbukta az első meccset. A második felvonásban fej-fej mellett haladtak és termelték szintúgy a gólokat, mint előtte. A 4:4-es rendes játékidő után a ráadásban KJocinak ment jobban és 6:5 arányban diadalmaskodott. A mindent eldöntő találkozón aztán 3:2-re tudott nyerni Kondakor és ezzel továbbjutott. A másik ágon Sero továbbra is magabiztosan menetelt és készülhettek az egymás elleni rangadóra. Itt látszódott meg először, hogy Sero igazán emberére akadt, de dacára a pokolian szoros meccseknek, összesítésben 2:1-el ő jutott a fináléba.

Eközben az alsó-ágon KJoci és GrislyJam is nagyot küzdött, hogy versenyben maradhasson. Előbbi egy 3:2 után beleszaladt egy nagyobb pofonba, és miután 4:1-el alulmaradt Gódor Donáttal szemben, csak összeszedte magát és az 1:1-re álló harmadik találkozót a 79. percben Mbappéval döntötte el. A másik ágon GrislyJam is majd ráfázott, mivel hiába nyert magabiztosan az első meccsen 2:0-ára, a következőben 120 percig 1:1-re álltak a felek, a büntetők végén viszont az Illés Akadémia Spirit növendéke, Balu örülhetett. Az utolsó felvonásban viszont már kinyílt a gólcsap és az DVSC játékosa nagyobb arányú győzelme biztosította számára a következő kört.

Az alsó-ági elődöntőben aztán előbb 2:1-re nyert GrislyJam – 79. percben szerezte a győztes találatot –, majd a visszavágón a 86. percben sikerült csak egyenlítenie, de a hosszabbításban is ő volt a szemfülesebb, amikor a 105. percben egy másodszor is hozzápattanó labdát 11 méterről a kapuba vágott.

Ekkor jöhetett a DVSC házi rangadója az alsó-ági döntőben. Kondakor és GrislyJam elképesztően megszórta egymást. Az első találkozón 4:3-ra nyert Kondakor úgy, hogy már 3:1-re is vezetett, de a végén mégis nagyon szoros lett az eredmény. A visszavágón aztán GrislyJam 2:0-ával letudta az egyenlítést. A harmadik meccsben viszont már nem igazán ment neki a góllövés, Kondakornak viszont annál inkább. Ismét több ízben bevette csapattársa kapuját és végül 3:1-es eredménnyel bejutott a nagy döntőbe.

Ahol már Sero várt rá, és 1:0-ás előnyből indult a felső-ági teljesítménye miatt. Ráadásul, az első meccsen piszok mód jól játszott és második félidőben lőtt két góljával viszonylag simán növelte összetettben az előnyét. A következő meccsen az első félidő vége sikerült elég aktívra, előbb Sero talált be, de néhány pillanattal később Kondakor egyenlíteni tudott egy kapusról Neymar elé pattanó labda kapuba bombázásával. A 86. percben aztán megint a brazillal jeleskedett, egy remek bejátszás utáni cselt követően lőtt két védő mellől a rövidbe 8 méterről, ezzel megnyerve a mérkőzést és életben tartva a bajnoki reményeit. A harmadik találkozón is sokáig vezetett aztán, de a 85. percben Sero egyenlíteni tudott, majd a hosszabbításban a fordítás is összejött neki. Sokáig még nem örülhetett, hiszen egy jobb oldalról beívelt labdát Mbappéval a kapuba fejelt Kondakor, a 2:2 viszont már nem változott, jöhettek a büntetők. A harmadik sorozatig nem hibáztak, de akkor Kondakor középre lőtte, Sero nem mozdult, aztán a bal alsóba tartó lövését is fogta Kondakornak. Ezzel Sero megnyerte élete első LAN versenyét, ami azért is érdekes, mert 2020-ban ugyanezt összehozta, csak online körülmények között, mikor elindult első FIFA tornáján.

Íme a teljes ágrajz a versenyről:

A verseny végeredménye a dobogós helyezések szerint és a nyeremény, amit hazavihettek:

  1. Domination.Sero – 100 ezer Ft
  2. DVSC.Kondakor – 75 ezer Ft
  3. DVSC.GrislyJam – 25 ezer Ft

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!