A Lightyear is fennakadt néhány ország cenzúráján – Chris Evans is reagált a jelenségre

A Lightyear is fennakadt néhány ország cenzúráján – Chris Evans is reagált a jelenségre

Az alkotást nem mutatják be a közel-keleti országokban, továbbá benne van a pakliban, hogy Kínában sem. 

Néhány napon belül mozikba kerül a Pixar legújabb alkotásának számító Lightyear film, ami a koncepció szerint a Toy Story univerzumban játszódik és azt az űrhajóst helyezi a fókuszba, akiről Andy játékát mintázták. A történet szerint a főszereplő és expedíciója a világűr egy távoli szegletében vesztegel egy mars szerű bolygón, minden reményük pedig egy új fejlesztésű hajtómű. Az egyik próbarepülés során azonban hiba történik és Buzz térben és időben is nagyon messze kerül társaitól, ráadásul egy félelmetes ellenféllel is szemben találja magát. 

Habár a Lightyear alapvetően egy könnyed családi mozinak ígérkezik, egyes közel-keleti országokban nem fogják bemutatni a The Hollywood Reporter értesülései szerint, ugyanis van egy azonos neműek közti csókjelenet benne Alisha Hawthorne űrhajós és társa között, ami kiverte a biztosítékot a cenzoroknál. Nem ez az első eset, hogy a Disney produkciói parkolópályára kerülnek a térségben, mivel a Doctor Strange az őrület multiverzumában is fennakadt America Chavez két anyukája miatt, továbbá az Örökkévalókat sem láthatták a helyi mozirajongók Phastos és családja miatt. Mindez egyébként előrevetíti, hogy a Lightyeart Kínában sem mutatják be, ami anyagi szempontból ismét egy hatalmas érvágás lesz a stúdió számára. 

Érdekesség, hogy a hír hallatán megszólalt a Buzz hangját adó Chris Evans is, aki az alábbiakat nyilatkozta a Varietynek.

„Nehéz egy kicsit sem frusztráltnak lenni amiatt, hogy ennek még vitatémának kell lennie és mindez egyáltalán hírnek számít. A cél az, hogy eljussunk arra a pontra, ahol mindez már elfogadottnak számít, nem egy sikamlós mocsárnak. A reprezentáció az az út, ahogyan a filmjeinket készítjük. Nézd, megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek valaminek, ami megteszi ezeket a lépéseket, de a cél az, hogy egyszer elérjünk a végéig és döbbenten tekintsünk vissza, milyen sokáig tartott az idáig vezető út."

Evans mellett egyébként Keke Palmer, Peter Sohn, James Brolin és Taika Waititi is tagja a szinkronstábnak, a magyarországi premier pedig június 16. Ti várjátok már a filmet? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!