Üzlet: 45 milliárd forinttal kompenzálja a női alkalmazottjait a Google

Üzlet: 45 milliárd forinttal kompenzálja a női alkalmazottjait a Google

Jogi úton támadták meg a Google-t, végül sikerült megegyezni a feleknek a feltételekről.

Egy évek óta húzódó pereskedésnek került pont a végére, ugyanis a Google elfogadta a feltételeket. A mamutcég több mint 15 000 alkalmazottjának, összesen 118 millió dollárt (~45 milliárd forintot) fizet ki nemi diszkrimináció és az egyenlőtlen bérezés miatt.

Ez a hatalmas szám azért jöhetett létre, mert az ügy egészen 2013. szeptember 14-éig nyúlik vissza. Azóta csak a kaliforniai bázison 236 különböző munkakörben dolgoztak olyan női alkalmazottak, akik a teljesen azonos feladatokat ellátó férfi munkatársaikhoz képest kevesebb fizetést kaptak. Emellett voltak olyan nők, akik bár végzettségükben és egyéb a munkakör betöltésének szempontjából releváns kvalitásaikban teljesen azonosak voltak férfi munkatársaikkal, mégis alacsonyabb beosztásban kellett dolgozzanak. Átlagosan 7600 dollárt térítenek meg a nemi diszkrimináció miatt károsult személyeknek a peren kívüli megállapodás értelmében.

A Google szóvivője az alábbi nyilatkozatot tette a megállapodás létrejötte után:

„Bár szilárdan hiszünk vezérelveink és gyakorlataink méltányosságában, közel öt évnyi pereskedés után mindkét fél egyetértett abban, hogy az ügy megoldása minden ténymegállapítás nélkül mindenki érdekét szolgálja, és nagy örömünkre szolgál, hogy ezt a megállapodást elértük.”

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te milyen böngészőt használsz?

Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.