Őrületes összegért kelt el egy első kiadású Vissza a jövőbe VHS kazetta egy aukción

Őrületes összegért kelt el egy első kiadású Vissza a jövőbe VHS kazetta egy aukción

Az eredeti csomagolásában megőrzött példányt, mely a film egyik meghatározó színészének birtokában volt eddig, végül 75 ezer dollárért vásárolták meg.

Sokan talán már nem is ismerik a VHS kazettákat, pedig a 80-as és 90-es években hatalmas példányszámban kerültek forgalomba. Mindenki ezeken nézte a filmeket és egy-egy alkotás beszerzése valódi szenzáció volt annak idején. A Vissza a jövőbe trilógia pedig igazi klasszikusnak számít, bár manapság már jóval egyszerűbben meg lehet vásárolni az egyes részeit.

Most egy aukció keretein belül egy eredeti csomagolásában megőrzött Vissza a jövőbe VHS kazetta kelt el 75 ezer dollárért (nagyságrendileg 30 millió forint). Nem akárkinek a tulajdonában volt eddig, ugyanis Tom Wilson színész bocsájtotta árverésre a filmet, aki Biff Tannent alakította a vásznon. A Vissza a jövőbe először egyébként 1985-ben volt látható a mozikban, míg a folytatásokat 89-ben és 90-ben lehetett megtekinteni Michael J. Fox és Christopher Lloyd főszereplésével. Mára már ez a formátum sajnos elavulttá vált, de egy gyűjtő számára még mindig igazi kincset ér.

A texasi Heritage Auctions által megtartott aukción 260, még az eredeti dobozába csomagolt VHS kazettát értékesítettek, amelyek többsége a 70-es és 80-as évek filmjeinek első kiadású másolata volt. A The Hill jelentése szerint a 75 ezer dolláros árcédula egyben azt is jelenteti, hogy a Vissza a jövőbe valószínűleg a valaha eladott legdrágább kazettaként vonul be a történelembe.

Hozzátartozik még egy aláírt feljegyzés is Wilsontól, amely ezt foglalja magában:

„Ez egy VHS kazetta a Vissza a jövőbe első kiadásáról, amelyet akkoriban küldött nekem a stúdió. Mivel tudtam, hogy a VHS platform örökké megmarad, eltettem későbbre, de most meg nem találok hozzá videomagnót. Nos, hát. Élvezd!”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!