Új Pro kontroller készül PS5-höz, melyet hamarosan be is mutathatnak

Új Pro kontroller készül PS5-höz, melyet hamarosan be is mutathatnak

Ha minden igaz, akkor ezzel megszűnik az egyik legidegesítőbb probléma, a stick driftelés.

Amikor 2020-ban nagy csinadratta közepette megjelent végre az új konzolgeneráció, akkor mindenki egy új videójátékos korszakról beszélt, de ez némiképpen azért még várat magára. Egyrészt azért mert a fejlesztők még mindig nem hozták ki a maximumot ezekből a gépekből, másrészt a készlethiány eléggé megnehezíti a váltást. A játékokon túl egyébként a PlayStation 5 egyik királysága mindenképp a DualSense kontroller volt, ami képes szimulálni a fegyverek visszarúgását, illetve a különböző anyagok hangját is, melyen átgyalogolnak a játékosok.

Egy bennfentes információ alapján azonban úgy tűnik, hogy hamarosan bemutatásra kerül a PlayStation 5 Pro, amihez természetesen külön kontrollert is fejlesztenek. A PS5 Pro Controller elvileg a Hunt nevet viseli, és szokás szerint cserélhetőek az analóg karjai, hátsó gombjai és módosítható ravaszai, ezáltal kisebb lesz a késleltetésük. Tom Henderson újságíró állítása szerint már kapott képeket is az első ilyen Pro kontrollerről, de természetesen ezeket nem tárhatta a nagy nyilvánosság elé. Mindössze annyit osztott meg, hogy a klasszikus PS5 dizájn megtartották, viszont egyértelműen különbséget lehet majd tenni az alap és a Pro kontroller között. Kapott az új eszköz egy spéci markolatot, ezzel kényelmesebb lesz a játékosok számára, és ha még eddig nem lett volna elég az eltávolítható részekből, ezt is lehet majd cserélni. A Sony a jövőben szoftverfrissítésekkel is igyekszik majd ellátni, hogy a lehető legjobb élményben részesüljenek a rajongók.

Arról is pletykálnak, hogy hamarosan bemutatják az új kontrollert és akár a PS5 Pro-ról is talán megtudunk némi új információt, miközben más, további Sony hadvereket is felfednek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!