A Mandalorian csillagot ért Jon Favreaunak a Hollywoodi hírességek sétányán

A Mandalorian csillagot ért Jon Favreaunak a Hollywoodi hírességek sétányán

2023-ban kapja meg ezt a nem is akármilyen elismerést a színész, rendező és forgatókönyvíró, méghozzá televízió kategóriában.

A filmezésben és ezáltal kimondottan az Egyesült Államokban az egyik legnagyobb megtiszteltetés, ha valakinek a nevét felvésik a Hollywoodi hírességek sétányára. Itt már több, mint 2000 név szerepel, és a lista természetesen folyamatosan bővül. Ha egy sztár jelentős tettet hajtott végre a szórakoztatóiparban, akkor egy csillagot kap a sétányon. Az első csillag 1960. február 9-én került fel és Joanne Woodwardot illette.

Most Jon Favreau is megkapja ezt az elismerést, és az ő csillagát 2023-ban gravírozzák rá a különleges járdára. A színész, író és rendező a Marvel Cinematic Universe és a Star Wars Disney+ sorozatok, például a The Mandalorian egyik fő mozgatórugójává vált az elmúlt esztendőkben, de munkássága már három évtizeddel ezelőtt elkezdődött. 1993-ban a Rudy-ban Sean Astin oldalán debütált első mozifilmjében és azóta töretlenül jelen van a szórakoztatóiparban. A Star Wars franchise-zal végzett munkája óriási elismerést váltott ki a kritikusok és a rajongók körében, ezzel beérett munkája gyümölcse, amit a Walk of Fame YouTube-csatornáján egy videó formájában is bejelentettek.

Miután kapcsolatba került a Disney-vel és az általuk menedzselt brandekkel, Jon Favreau magára vállalta azt a nemes feladatot, hogy a Star Wars franchise átköltözik a Disney pluszra, az elmúlt években pedig bebizonyította, hogy több, mint megfelel ennek a kihívásnak. 2019-ben debütált a The Mandalorian és évek óta az egyik legnagyobb és legkedveltebb Star Wars projekt lett belőle, emiatt pedig alkotóként, íróként, rendezőként és producerként Favreau volt az, aki minden elismerést megérdemelt. Amellett, hogy jelenleg is a Mandalorian új évadjain dolgozik, Favreau besegített a Boba Fett produkcióba is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: hetediksor.hu

Kövess Minket!