Ma van a zene világnapja - A LoL zenéi mellett pedig nem lehet elmenni

Ma van a zene világnapja - A LoL zenéi mellett pedig nem lehet elmenni

A League of Legends elképzelhetetlen zene nélkül.

Június 21-e már évtizedek óta a zene világnapja. Victor Hugo szavaival élve: „A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul.” Ez pedig igaz a League of Legends világára is. Akkor is, ha csak egy kevésbé ismert háttér dalról van szó, egy nagy költségvetésű Worlds zenéről vagy csak egyszerűen felcsendül a Silver Scrapes.

A LoL a világ egyik legnépszerűbb játéka, ezzel még talán a legelvetelmültebb DotA-játékosok is egyetértenek. A fejlesztők tudatosan építettek fel egy univerzumot. Nemzetekkel, politikával, különböző fajokkal, ármánnyal, hősiességgel, kultúrával és minden mással is, ami élővé varázsolja ezt az egész valamit. A karakterek a lore alapján szerelembe esnek, harcba indulnak és végzik a munkájukat. Mintha csak a való életben léteznének. De a szavak sokszor nem elegek. Van olyan, amikor más eszköz is kell, hogy elmeséljünk egy történetet. Ezt pedig anno az alapítók is jól tudták.

A Lore

Évente egy-két alkalommal a Riot kidob egy rövid animációt. Ebben a játék karakterei jelennek meg és nemtitkolt cél, hogy ezzel még több játékost húzzon be a cég. De van olyan, amikor a marketing egy olyan ‘reklámot’ készít, amin látszik, hogy a nem csak azért jött létre, mert ezt kívánta meg a sales osztály. Van, amikor egyből látni azt, hogy az egészbe borzasztó mennyiségű energiát pakoltak. Erre tökéletes példa az Awaken.

Ugyan az animáció hihetetlenül gyönyörű, mégis ennek a pár percnek a zene az igazi sztárja. A szereplők mozgása, az animáció üteme gyakorlatilag végig a zenével zakatol. Mintha a karakterek egy nagy táncos performanszot adnának elő és ez teszi zseniálissá az egészet. Ha pedig még maradunk a játék világában, akkor muszáj beszélnünk arról, hogy a játék karaktereiből még egy metál bandát is összerakott a fejlesztő csapat. A Pentakill pedig ismét egy olyan zenei extra, aminél látszik, hogy az egészet nem csak megúszni akarták.

Worlds őrület

A foci világbajnokságon már évtizedek hagyománya, hogy egy-egy világsztár énekli a viadal himnuszát. A Super Bowl félidejében nemcsak a legjobb reklámok, de a legnagyobb előadók is ott vannak évről-évre. A Riot pedig fogta ezt a koncepciót és a saját e-sport világbajnokságába is beintegrálta. A Worlds dalok hagyománya már évek óta megvan. Van olyan, amikor tánc is készül mellé, mint a POP/STARS esetében.

Van olyan, amikor a monumentalitás a legfontosabb.

Illetve vannak olyan évek, amikor az Imagine Dragons húz elő valamit a tarsolyából.

+1

Ha pedig már megemlítettük, akkor nem maradhat ki a LoL örök klasszikusa a Silver Scrapes sem. Ez a zene anno teljesen komolyan indult, mint töltelék a különböző e-sport meccsek között. Valami olyasmi, ami nem túlságosan harsány, nem agresszív, de mégis fenntartja a hangulatot, hiszen akkor harsan fel, mikor egy Bo5 összecsapásban eljutunk az ötödik mérkőzésig. Ez annyira jól sikerült, hogy a dal mára mém státuszt kapott. Ezt köszönheti Sjokz táncának,

MarkZ előadásának,

ha pedig egy játékos akármikor akar csinálni egy highlight videót, akkor ott is tökéletes helye van.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!