Hardver: Ezt tudja játékok alatt az Intel Arc A380-as videokártya

Hardver: Ezt tudja játékok alatt az Intel Arc A380-as videokártya

Full HD-hoz elegendő teljesítményt kínál az Intel viszonylag olcsón.

Hivatalosan még nem lehet értékesíteni, de már felbukkant Kínában az Intel Arc A380 asztali PC-khez fejlesztett videokártya, amely a vékonyabb pénztárcájú videójátékosoknak nyújthat alternatívát. Csodát nem szabad várni egy olyan grafikus hardvertől, amelynek a helyi piacos ára 1030 jüan, nagyjából 60 000 forint.

Mit tud játékok alatt az Intel Arc A380 videokártya?

A gamerek többségét elvarázsolják az FPS-számok, ezért mindenképpen érdemes megnézni, hogy mire képes a kínai alkatrész.

A League of Legends, PUBG, Grand Theft Auto 5, Tomb Raider, Forza Horizon 5 és Red Dead Redemption 2 futtatása közben mért értékek alapján nem tudta felvenni a versenyt az Intel Arc 380 az AMD Radeon RX 6400-zal és az NVIDIA GeForce GTX 1650-nel. A két riválisa minden programban jobb FPS-értékeket mutatott, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a gyengébb Intel 10 000 - 20 000 forinttal olcsóbb.

Radeon RX 6400/6500XT vs Intel Arc A380

A játékokban nem, de a 3DMARK Port Royal és Timespy tesztjén jobb értékeket produkált, mint a két riválisa. Főleg a ray-tracingre vonatkozó mérésben tudott nagyot domborítani a 6 GB DDR6 memóriával rendelkező videokártya, igaz az RTX 3050-est nem tudta megszorongatni.

Innentől minden a kereskedőkön múlik, ugyanis hiába az ajánlott ár, az elmúlt évek tapasztalatai alapján ennél magasabb összeggel kerülhetnek a polcokra az új videokártyák. Az Intel megpróbál berobbanni az alsóbb kategóriába ezzel a GPU-val, azonban semmi sem garantálja, hogy a játékosok az AMD és az NVIDIA bevált konstrukcióit lecserélik erre a modellre.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked hány GB RAM-mal rendelkezik a videokártyád?