LEC: Három a magyar igazság, de mennyi még a ráadás?

LEC: Három a magyar igazság, de mennyi még a ráadás?

A legnagyobb kétkedők is beletörődhetnek lassan abba, hogy az Astralis igenis a rájátszásra esélyes csapat képét mutatja.

A G2 Esports elleni zakó után zsinórban harmadik mérkőzését nyerte meg az Astralis Európa legrangosabb League of Legends bajnokságában, így Vizicsacsiék négy Bo1 alatt annyi győzelmet zsebeltek már be, mint az LEC 2022-es tavaszi alapszakaszában összesen (!). A Csacsi-Xerxe-JeongHoon hármas igazolás beváltja eddig a hozzá fűzött reményeket, főleg a koreai támogató az, aki a semmiből robbant be az LEC legjobbjai közé. A BDS, a MSF és az SK már behódolt Csacsiéknak, ma a tavaszi alapszakaszgyőztes Rogue is erre a sorsra juthat. A mai összecsapásokat élőben, magyar nyelven követhetitek a lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch-csatornán, az Esport1.hu-n és az Esport1 YouTube-on!

Olajozottan működik az Astralis gépezete

Annak ellenére tudta a 30. perc előtt, négy megszerzett sárkánnyal lezárni az összecsapást a dán klub, hogy a korai szakaszban egy-egy hiba becsúszott Vizicsacsinál. A magyar felső ösvényes legenda Gangplankkel állta a sarat JNX Kayle választásával szemben, azonban az 1v1-ben elszenvedett halál mutatta, hogy kicsit visszább kell lépni az első percekben. Mivel Csacsi egy elképesztően rutinos veterán, nem okozott neki átkapcsolni egy másik módba, így az Astralis ki tudott bontakozni más részén a pályának, amibe a Zárótűzzel a bilgewateri kalóz is beszállt. Főleg JeongHoon parádézását kell kiemelni, de Xerxe agresszivitása, valamint Dajor utolsó harcban elsütött ultija is mutatta, hogy bármikor képes stílust váltani a csapat, amely szép csendben a tabella első helyéig mászott sorozatban megszerzett három győzelmével.

A G2 Esports a Team BDS ellen kapott ki, így a nap nem maradt meglepetés nélkül. Minden nézőnek hatalmas virtuális pacsi jár, ugyanis az XL vs VIT meccs két és fél órán keresztül zajlott, mivel mind a kliens, mind a chronobreak hibásan működött, ezért újra kellett játszani a meccset. A Misfits Gaming ismét kapitulált, a nyulak számára egyelőre katasztrofálisan alakul a nyári szezon, hiába értek oda tavasszal 18 meccs után a dobogó harmadik fokára. A nap rangadóján a MAD Lions érvényesíteni tudta akaratát, a Fnatic ellen nagyon fontos győzelmet könyvelhettek el.

LEC 2022 Summer Split - 5. nap menetrendje

17:00 - MSF vs SK

18:00 - XL vs MAD

19:00 - RGE vs AST

20:00 - FNC vs BDS

21:00 - VIT vs G2

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!