LoL: Top 5 középső ösvényes a jelenlegi metában

A tier listák és a statisztikák nem hazudnak (annyira).

Még egészen jövő hét szerdáig veletek lesz a League of Legendsben a 12.12b LoL-patch, amelyben 11 karakter kapott hotfixet. A meta nem alakult át túlságosan, inkább csak finomhangolásokat végzett a Riot Games-fejlesztőcsapata a kötelező szabadság előtt. Az alábbiakban azt az öt középső ösvényes karaktert találjátok meg, akik jelenleg a Platina feletti Solo/Duo Queue rangsorolt mérkőzéseken a legjobban teljesítenek!

5. Yone - 50,01%-os győzelmi arány, 9,8%-os választási arány, 16,3%-os tiltási arány (S+ Tier)

Dajor, Chovy és Lagolinas megmutatta az elmúlt hetekben, hogy több build is működik Yasuo féltestvérére. Egyszerre lehet bruiserként, orgyilkosként és klasszikus harcosként tekinteni a hősre, amely akár flexelhető is top és mid között.

4. Anivia - 51,71%-os győzelmi arány, 3,5%-os választási arány, 5,1%-os tiltási arány (S+ Tier)

Froggen ikonikus hőse a kontrolmágusok csapatát erősíti, azonban sebezhetősége miatt könnyebben lehet ellenválasztással büntetni, mint a lista első helyezettjét. Zónázásra azonban nem sok jobb hős van nála, Ornnal együtt kifejezetten jó kombót alkot a fal + fejelés következtében.

3. Ahri - 50,27%-os győzelmi arány, 11,2%-os választási arány, 9,6%-os tiltási arány (S+ Tier)

A gyengítések ellenére még mindig megkerülhetetlen tényezője a metának a kilencfarkú rókalány, mivel rengeteg mobilitással és hatalmas burst sebzéssel rendelkezik. Egy-egy jól időzített Charm (E) mérkőzéseket tud eldönteni, ami mutatja, hogy mekkora erő rejlik a karakterben.

2. Kassadin - 51,73%-os győzelmi arány, 5,1%-os választási arány, 11,0%-os tiltási arány

A 16-os szint elérése előtt már lehet robbantani a teleportálgató mágussal, azonban nagyon oda kell figyelni vele az ösvényfázisban, ami a legnagyobb gyengesége. Mivel közelharci karakterről van szó, ezért a farmolás nem egyszerű vele. 

1. Viktor - 51,28%-os győzelmi arány, 12,2%-os választási arány, 9,9%-os tiltási arány

Bár győzelmi arányban nem az Arcane-sorozat egyik legkedveltebb alakja teljesít a legjobban, de nincs igazán gyenge pontja a mostani metában. Csapatharcokban dominál 2-3 tárgy megvásárlása után, ösvényfázisban farmolni egyszerű vele, a cseréket nyugodtan bevállalhatja már a korai szakasztól kezdődően. A kontrolmágusok minden előnyével rendelkezik, sőt extrém esetben még flexelhető is topra, ha épp erre van szükség.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik most a legjobb AD-s mides hős?

Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.